Dezodor + izzadság szaga beleivódik a ruhába. Mit lehet csinálni vele?
Figyelt kérdés
Golyós dezodort használok, és az a baj, hogy a pólók hónaljrészébe annyira beleivódik, hogy hiába mosom, harmadik használat után már mosott állapotában is érződik, és nagyon kellemetlen. Hogy tudnám ezt megelőzni, vagy kimosni belőlük?2009. júl. 19. 11:44
1/9 anonim válasza:
Sosem volt ilyen problémánk, vagy a dezodor vagy a mosószer, esetleg mindkettő minőségével gond lehet.
2/9 anonim válasza:
Elöször is áztasd le szódabikrbónás vizben a ruhát, utánna mosd ki ahogy szoktad (ha lehet 60 fokon, 40 fok tul kevés) és öblitö helyett használj ecetet. Igy el fog tünni a szag.
3/9 A kérdező kommentje:
12:17 - A ruhákra mind 30 fok van írva, és azt vettem észre, hogy ha magasabb hőfokon mosom, akkor hamarabb fakulnak. Amúgy a szódabikarbóna nem hozza ki a színét? És az ecetszag nem marad benne?
2009. júl. 19. 12:47
4/9 anonim válasza:
az ecetszag nem marad benne, az biztos.
én csak 50 vagy 60 fokon mosom a cuccaimat. a tiszta pamutokat 60-on, pedig van olyan, amire 30 van ráírva, de bírják, nincs bajuk, nem fakulnak.
amiben van műszál, azt 50-en. bár a farmernacikat is 60-on mosom, pedig 5% műszál van bennük.
vegyél drága vagy közepes árkategóriájú mosóport, azoknál nem fordul elő ilyen, ha 50 vagy 60 fokon mosol.
a hónaljrészt meg előbb dörzsöld át kézzel, mielőtt a mosógépbe teszed. de erre valószínűleg csak egyszer lesz szükség, ha utána 50, illetve 60 fokon mosod a ruhát, jó minőségű mosószerrel, nem lesz ilyen gond.
5/9 anonim válasza:
és color mosóport vegyél, attól nem fakul.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, következő mosás így fog menni :)
Az számít, hogy mosópor vagy folyékony mosószer? Én az utóbbit használom, egyébkén T**i Kr**tályt.
2009. júl. 19. 13:22
8/9 anonim válasza:
nem tudom, sosem használtam folyékony mosószert, de Tomi Kristályt én is szoktam venni, az jó mosópor. :)
9/9 anonim válasza:
Első vagyok: mi folyékony Ariel Colort használunk, még sosem maradt sem piszkos, sem büdös a ruha, és a színét sem fakítja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!