Miért marad mosóporszemcsés a kimosott ruha?
Figyelt kérdés
Nem teszek bele sok ruhát, új a mosógép (samsung).
Nem értem, miért hullik minden alkalommal a kimosott ruhákból a mosópor.
2009. júl. 18. 21:25
1/9 anonim válasza:
Túl sok mosóport teszel bele. Nézd meg az adagolást. Sok ember megszokásból adagolja a mosóport, pedig a maiakból elég negyed annyi mint a 10 évvel ezelőttiekből.
2/9 anonim válasza:
a foszfátmentes mosószer használatának következménye, ezek vízben nem jól oldódó anyagokat tartalmaznak a víz lágyítása érdekében. Ennek alkotórészei tapadnak a ruhára. Megoldásként kefével történő eltávolítás után mossuk ki ismételten a ruhákat, kevesebb, vagy folyékony mosószerrel
3/9 anonim válasza:
Inkább használj mosódiót, és többet nem lesz ilyen gondod.
4/9 anonim válasza:
Kevesebb mosószer kell, a mosogépet melegebb programon kell járatni idönként és az öblitöt nem használni (helyette ecetet), mert az is elösegiti, hogy a mosópor nem oldodik rendesen (a gépben mindig marad öblitömaradék)
5/9 anonim válasza:
Szerintem nem jól öblít a géped...
Kevesebb víz folyik bele?
Figyelj oda az öblítő programra, hátha azzal van valami gáz.
6/9 anonim válasza:
Nekem is mindig maradt mosópor a ruhákon, ezért áttértem a folyékony mosószerre. Nem tudom, hogy mi az oka. Kíváncsi vagyok mások válaszára.
7/9 A kérdező kommentje:
Pár hónapja vettük a mosógépet, remélem nem meghibásodás.
Balaton mellett lakunk, kemény a víz.
Megpróbálom kevesebb mosóporral. Mindenesetre nagyon bosszantó.
2009. júl. 18. 23:28
8/9 anonim válasza:
Magasabb hőfokon és teljes mosás programmal.
9/9 anonim válasza:
Nálunk is kemény a víz.Én öblítő helyett ecetet használok,ez lágyítja a vizet és nem lesz vízköves a gép.Nem kell Calgon sem.De ha ragaszkodsz az öblítőkben levő illathoz,akkor a mosószer mellé tégy egy kevés trisót,vagy moss mosószódával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!