Ruhaszárítás, de hogyan?
Tudom, hogy szellős, és árnyékos helyen kellene a ruhákat szárítani, de nálunk az udvaron sehol nincs árnyék. Ilyen melegbe többnyire a tűző napon vannak, a legtöbb kifordítva, hogy ne vigye ki a színét a nap. Ha meg lakáson belül szárítjuk, hiába van meleg, nem jár a levegő, van hogy 2-3 napig is száradnak.
A másik problémám meg, hogy nincs automata mosógépünk, csak az a régi fajta, még az őskorból. A centrifuga itt ugye külön van, és sok idő még a mosás után mindent kicentrizni, úgyhogy van amikor nincsenek is a ruhák centrifugázva. Ilyenkor csak a lehető legerősebben próbálom kicsavarni, és így megy száradni.
Tudom, hogy ez nem is igazán egy kérdés, de valakinek van ötlete mit lehetne csinálni, hogy gyorsabban száradjanak, és ne rongálódjanak a nap miatt?
Talán annyit tudsz tenni, hogy inkább a kora délelőtti és a késő délutáni órákban szárítod a ruhákat.
Akkor még és már gyengébb a nap ereje és egészem sokáig világos van így nyáron.
Fél évig mostam kézzel, addigra gyűlt össze a mosógép ára, én amit csak lehetett még az este kimostam kézzel, fehérnemű, pólók, felsők, zoknik... hétvégére maradtak a nagyobb dolgok amit már beletettem a mosógépbe, nadrágok, szoknyák, munkásruha...
Valami árnyékolót kéne kitalálni, egy ponyvát vagy valamit kifeszíteni, akárcsak egy kilóra vett beszegetlen vászon lepedőt.
Amikor még én is hasonló eszközökkel mostam, akkor:
- a fürdőkádba eresztettem az első öblítő levet, a keverőtárcsás mosógépből oda raktam a kézzel kicsavart ruhát.
- a gépbe beleraktam a következő adagot, hadd dolgozzon, addig:
- az öblítőből kézzel kicsavartam és vagy a mosdókagylóban, vagy egy nagyobb lavorban készítettem el az öblítőszeres öblítő vizet, abba átraktam a ruhákat, és onnét már ment is centribe.
Még kicentrizni is ki tudtam addig, míg a "Mari néni" nevű mosógépem azt a második adagot mosta.
- A kicentrizett cuccot egy műa lavorba, vagy ha van kiskádba gyűjtöttem, amikor megtelt, kimentem, kiterigettem.
Lehet, hogy a mosás végére, az elején kiterigetett ruhákat már szedhettem is össze!!!
Szóval a centrizéssel sosem vártam meg, hogy a mosógép minden adag szennyessel végezzen, amíg a gép mosott, én az előző adagot már centriztem is, és gyakorlatilag még kiteregetve is ki lett.
5-ös vagyok!
Én mindig szombaton mostam, addigra összegyűlt a heti szennyes, és ezért tudtam megcsinálni, hogy ugyanabban a vízben a fehérneműk után ki tudtam mosni a tisztább felsőruházatot, (blúzok, ingek), majd 3.-ik eresztésnek a munkásruhákat, zoknikat.
Az összegyűlt törölközőket pl. vasárnap főzés közben.
Következő vasárnap az összegyűlt ágyneműt.
A törölgetőruhákat mostam a mosogatóban, ahogy koszolódott 1-2 db-jával.
Nagyon gáz leszek, de egy centrifugázásnyi idővel kelj fel hamarabb! A kézzel facsart ruha sokkal lassabban szárad, mert nagyon sok nedvesség marad benne.
Ebben a melegben, ha egy kis szellő is lengedez, akkor előfordult nálunk, hogy 2 óra alatt még a legvastagabb törölközők is megszáradtak...
Nálunk nagy a reggeli harmat, nem teregethetek ki éjszakára én sem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!