Ti milyen gyakran szoktatok takarítani?
Ablakpucolás maximum 3 havonta. (Persze, mivel egyedül csinálom, nem tudom megtenni minden hónapban, ami pedig jó lenne.)
Portalanítás mindig a porszívózás után/előtt van. Előtte jobb, de van, amit csak utána veszek észre. Ezt nem árt hetente kétszer megcsinálni, ha nincs segítséged, heti egyszer is elég. Ezek után jöhet a felmosás. Én akkor mosok fel, ha ragad a padló, vagy kiömlött valami, látom, hogy koszos, szóval ez változó.
A csempelemosás nálam valahogy kimarad. Vagyis a látható lerakódásokkor teszem meg.
Ágyneműcsere igény szerint. Én erre nagyon nem vagyok igényes, szóval passzolnék a válaszadással.
Pókhálót a meglátás pillanatában kell eltüntetni. :)
Amikor koszos valami. A konyhát mindennp felmosom főzés után, a fürdőszobát,WC-t mindennap. A többi helyiséget,amikor időm van rá. Nagytakarítást soha nem csinálok,mert folyamatosan takarítok.
A csempéket,fürdőkádat,csapokat,szőnyegeket,kárpitos bútorokat,ablakokat stb. csak ecettel takarítom. Nem vegyszer,nem szennyezi a környezetet és hatásosabb is azoknál.
Ugyan így vagyok én is!
Én azt csináltam, hogy leírtam kis cetlikre, (vagy post-it-ekre) minden kis munkát, a mosogatástól elkezdve az ablak pucolásig. Mindent!
Majd ezeket elrendeztem:
Mindennapi
2-3 napi
Heti
3-4 heti leosztásban!
Minden nap csak egy helységet takarítok ki úgy, hogy ha valaki bejön ne azt lássa, hogy poros a szekrényeken a polc, vagy nincs felporszívózva!
A minden napos dolgokat, mindig elvégzem, nálam 5 helység van (előszoba, 2 háló, fürdő konyha). Ezeket mindig vendég késszé varázsolom, minden nap, nem több mint 1 óra az egész. Erre jön az éppen aktuális feladat.
Csináltam kis táblázatot, ami a hűtőn fityeg, így mindig látom.
Egy műanyag irattartóba tettem, így ki tudom pipálni azt amit megcsináltam, a nap végén pedig letörölni!
Remélem érthető... Nekem bevált! Ha érdekel bővebben írj privátot!
Sokmindentől függ a takaritás. Hányan laktok, mekkora lakásban, mennyire figyeltek oda a rendre...
Én kb állandóan takarítok ha itthon vagyok, de vigyázunk is a rendre igy kb egy nagyobb takarítást (porszívózás,felmosás,portörlést,wc,fürdő,konyha kitakarítását) kb másfél óra alatt megcsinálom. Ablakot igy nyáron egy hónapba 1x mosok, de 5 ablakunk van, és ez nem a régi fajta dubla üveges hanem az új így pikk pakk lemosom. 1 szobás, nappalis, konyhás,fürdőszobás lakásban lakunk a párommal és a kislányunkal. alapjába véve mindig makulátlan rend van már csak a pici miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!