Milyen gyakran kell takarítani? Mi az amit gyakran kell csinálni?
:D
És mindezt hogyan érkezel megcsinálni naponta, kétnaponta, ha még közben munkahelyen dolgozol is?
Értelmetlen kétnaponta porszívózni. Nem kell a lakásban patika tisztaság. Naponta sem kell feltétlen port törölni. A túlzott higiénia többet ért,mint használ,még a kis babáknak is.
Mosogatni kell mindennap, a WC-t,fürdőszobát takarítani. Másutt csak arra kel figyelni,hogy ne legyen rendetlenség és kosz. Ablakot,függönyt elég évente 2-3 -szor mosni.
Attól is függ, milyen a lakás. Sokáig én is azt vallottam, amit az előttem szóló, aztán olyan lakásba költöztem, ahol ha nem porszívózok fel minden áldott nap, akkor állnak a porcicák a sarokban. Ezért minden nap megcsinálom.
Alapvetően azt kell gyakran csinálni, amit fontosnak érzel, hogy minél jobban meg legyen csinálva. Nekem ilyen a mosogatás, a porszívózás és a mosás.
Kinek mi az igénye a higiéniára,attól függ mihez van szokva,miben érzi jól (még magát).Én nagyon finnyás vagyok,naponta biztos h felporszívózok,van h kétszer is,kétnaponta felmosok,letörlöm a port,kitakarítom a fürdőt,wct.Ennél kevesebbe rosszul érzem magam.A tárgyak legfőbb ellensége a kosz,az tudja leginkább tönkretenni az újszerűségét.Minap egy 6 éves szőnyeget adtam el teljesen újszerűen,mintha 1 hete raktuk volna le,pedig napi használat alatt volt.
Nagytakarítás évente csak néhányszor van,pl. kétszer.
Van aki úgy is elvan,hogy 1 hetes szemétréteg van a szőnyegen,és ezt nem rosszallásból írom,abszolút egyénfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!