Tudom, butaságnak tunik, de: hogyan olvasztjatok le a hutot?
Egy éve vettunk kb egy hutot az uj lakàsba, és a mélyhuto részben uralkodo àllapotok szerint igencsak megérett az ido egy leolvasztàsra...
Soha nem csinàltam még, mire figyeljek oda ( a férjemre nem merem bizni, mert amihez hozzàér, elromlik, szoval inkàbb én veselkedek neki:))? Megvàrom, mig a romlékony dolgokat megesszuk, aztàn ami marad becsomagolva huvosebb helyre teszem, kihuzom és egy éjszakàt ugy hagyom nyitva? Nincs hozzà csepegteto tàlca, pakoljam tele edényekkel?
Kipakolom ami benne van (hűtőbe vagy csak a pultra, kb. 15-20 perc a művelet) és természetesen áramtalanítom. Beleteszek egy tálban forró vizet, benne hagyom kb. 10 percig vagy ha nagyon gáz a helyzet, akkor ezt többször megismetlem. Amikor nagy része leolvadt, azt felitatom(papírtörlővel vagy egy száraz konyharuhával). Ha maradt még rajta jég, akkor egy lapos fanállal vagy a hűtőhöz kapott műanyag lappal levakarom és a végén szárazzal áttörlöm, aztán mehet vissza a polc és a cuccok.
A másik lehetőség, hogy kihúzod, egész éjszakára nyitvahagyod az ajtaját, telepakolod tálakkal, hogy legyen mibe csöpögni és reggelre leolvad magától.
Nálam az első lehetőség bejött, mert gyorsabb. Most hogy ilyen szépen leírtam, megyek is leolvasztani az enyémet:)
Huzd ki a falból a hűtőt! Szedd ki a benne lévő dolgokat /éjszakára célszerűbb, mert hűvösebb van, jobban kibírja reggelig/ Tegyél a polcokra nagyobb edényeket /én tepsiket szoktam/ a felső /mélyhűtő részébe kisebb tálkákat. De a felső mélyhűtő rész alatt kellene lennie egy tálcának, amin kellene lennie egy lyuknak. Ha van, a lyuk alá teszek egy nagyonn öblös edényt, mert a java rész a mélyhűtő részéből ide csurog.Tárd most ki a hü
űtő ajtaját és eléje tegyél nedvszívásra alkalmas textíliát, hogy az esetleg kicsurgó vizet felszívja. Reggel átmosod a hűtőt, áttörlöd szárazra, visszapakolsz és csak utána kapcsolod vissza az áramot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!