Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan tudom a felültöltős...

Hogyan tudom a felültöltős mosógépem dobja körül a vízkövet eltávolítani?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a Calgon jó és használni is kellene de most s.o.s-be kéne megcsinálni.Aztán tényleg használni is fogom.A sósav jó rá?Esetleg cola?Bár az is elég költséges és jelen pillanatban valami költség hatékony megoldás kellene.Előre is köszönöm az értelmes,használható és hozzáértő válaszokat.
2012. ápr. 29. 23:02
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Ecet.
2012. ápr. 29. 23:29
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

"Tudom hogy a Calgon jó és használni is kellene" Ehh... Nem sok nagyobb parasztvakítás van, mint a calgon. Alap esetben (próbamosás után!) egy kis kupica 20%-os ecet a mosópor mellé. Gombaölő is, fehérítő hatású is, vizet is "rendben tartja".

Ha nagyon makacs a vízkő, akkor normál háztartási vízkőoldó háromszorosára hígítva, gumikesztyú, és szépen áttörlöd a foltos felületeket. (extrém esetben pedig ~30%-os technikai sósav, de az már tényleg brutál :)

2012. ápr. 30. 00:04
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Csinálsz egy mosást üresen, ecettel.
2012. ápr. 30. 01:49
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
Én a legforróbb, leghosszabb fokozaton csinálok egy üres mosást.Mielőtt elindítom, öntök bele egy üveg ecetet.Mindent leszed róla!Utána ne felejtsd el kitisztítani a szűrőjét, mert teljesen tele lesz vízkővel.Ezt évente kétszer csinálom, nincs vele gondom. A Calgon drága, és csak vízlágyító. Nem használom.De ha mindenképpen akarsz valamit, akkor a trisó is ugyanazt tudja, csak sokkal olcsóbban.
2012. ápr. 30. 07:13
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

Sósavat semmiképpen ne önts bele,mert a krómozást lemarja.

Ecettel mosd át. Utána pedig minden mosásnál ecetet használj öblítő helyett. A Calgont felejtsd el.

2012. ápr. 30. 07:23
 6/6 anonim ***** válasza:
69%
trisó, vagy ecet.
2012. ápr. 30. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!