Vegyszerek nélkül tökéletes tisztaság?
Nagyon köszönöm mindenkinek!!!
Kedves utolsó: igen, filozófikus volt így, helyesebben talán: törekszem a tökéletes tisztaságra :) (főleg, hogy a férjem rosszabb, mint a kisfiam ilyen téren :))
Azt hiszem én is ezt fogom követni, elkezdek kísérletezni a régi dolgokkal (ecet és társai), de azért megtartom a kis vegyszereimet is néha napjára :)
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!!
A 7. válaszoló vagyok, a másfél éves gyerkőccel.
A szuper tisztítószer a Frosch-féle Universal pH-neutral Cleaner. Ezzel pl. a falra rácsöppent, megkövült zsírcseppeket is le lehet szedni (albérletben, előző lakó "hagyatéka").
Én nem vagyok a steril tisztaság, fertőtlenítés híve, ahhoz tényleg durvább szerek kellenek. Meg a gyerek inkább a mosogatószeres padlót nyalja fel, mint a domestosost, aminek én a szagát se bírom.
És egyébként nyugodtan vágjál bele! Ha csak egy pár vegyszerről lemondasz és helyette egyet használsz, mint én a mosogatószert, már sokat tettél a környezetedért, a pénztárcádért. És sokkal kevesebb helyet foglal el!
A laminált padlót csak ködnedves ruhával áttörlöm, de csak ott, ahol foltos, ragacsos. CSak porszívózom egyébként.
Ablakot, fém mosogatót mosdókagylót, csapokat, vízköves csempét ecettel takarítom, meg öblítő helyett is ezt teszem a ruhákhoz. CSak a WC-t takarítom Domestossal. Konyhai járólap felmosása forró vízzel, néha egy kiskanálnyi mosogatószert teszek hozzá. (nagyon habzik. A bútorokat csak vizes szivacskendővel törölgetem le. Tisztaság van és viszonylag kevés vegyszert használok.
en nem valtanek. nem lesz egyaltalan tiszta es tizszer annyi energiat kell belefektetni.
nekem egyetlen dolog valt be az ecetes vizzel valo ablakmosas es utana ujsagpapirral torlom at. az osszes tobbi szodabikarbona meg cola, meg citrom meg lofule cask onamitas es nem takaritas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!