Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mivel tisztítsátok a fürdőszob...

Mivel tisztítsátok a fürdőszobában a csempét? Milyen szereket és eszközöket használtok?

Figyelt kérdés
nagymamámék csempéjét szeretném letisztítani, de lehet, hogy az már jó pár éve nem volt, így valami nagyon hatásos dolog kellene :)
2012. ápr. 18. 20:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi ecettel tisztítjuk.
2012. ápr. 18. 21:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Ecet nagyon hatásos. A csempére és a csapokra is. Ha nagyon koszos,vízköves,akkor többször meg kell ismételni. Többet ér,mint a legtöbb kapható csodaszer.
2012. ápr. 18. 21:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem a Cillit vízkőoldó jött be (de nem a pink színű, hanem a hagyományos). Évek óta ezt használom.
2012. ápr. 18. 21:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Ecettel hogyan? vízben higítani?
2012. ápr. 18. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Nagyon kevés vízzel higithatod az ecetet. De én nem szoktam higitani. Csak az ablakot nyitom ki,mert elég erős a szaga.
2012. ápr. 18. 21:58
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Az ecet vízkőoldásra tökéletes, de esetedben kelleni fog egy erős tisztítószer is. Én a Domestost javaslom.

Először ecettel áztasd be a felületet. Erre több módszer van, a legkényelmesebb az, ha kerítesz egy szórófejes flakont (pl. ablaktisztítós flakon), és abból körbespricceled. De persze szivaccsal is átkenheted. Dolgozhatsz tömény ecettel is, de szerintem inkább 1:10 arányban higítsd. A nagyja úgyis lefolyik, ugyanazt a hatást éred el higítva is, csak nem pocsékolsz. 2-3 alkalommal fújd körbe, hagyd hatni, aztán szivaccsal dörzsöld át a csempét. Ezt ismételd néhány alkalommal. Ha már nagyjából lejött a vízkő, akkor nyomj Domestost a szivacsra, azzal kend végig a csempét, hagyd félórát hatni. Utána dörzsöld át és mosd le. Sok szennyeződés lejön, amit az ecet nem hoz le.

Szükség esetén ismételd a műveleteket.

2012. ápr. 19. 13:11
 7/8 anonim ***** válasza:

LOC fürdőszobai tisztítóval. Ha nagyon erős a kosz, akkor a szokásos 1:3 helyett 1:1-be érdemes csak higítani.

Ráspricceled a csempére, majd fél óráig állni hagyod, utána letörlöd.

2012. ápr. 23. 18:37
 8/8 anonim válasza:
Én a nem vízköves részét úgy takarítom hogy engedek lavórba vizet, belerakok domestost és rongyal jól átmosom utána sima vízzel még 1x átmosom majd ablaktisztítóval befújom és száraz rongyal áttörlöm. Vízköves részt meg vízkőoldóval, ecettel.
2012. júl. 21. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!