Sütés utáni olajmaradványokat mivel lehet letakarítani?
nekem sima mosogatószerrel lejön
2012. ápr. 4. 13:46
2012. ápr. 4. 13:50
Hideg zsíroldó, én a Coop-os boltban veszem, nagyon hatásos, csak szellőztess ki utána, mert erős az illata, és használj gumikesztyűt, mert maró hatású.
2012. ápr. 4. 14:09
Ha nincs odaégve -gondolom a csempén és a pulton biztosan nincsen-, akkor sima mosogatószeres szivaccsal le kellene jönnie, majd sima forró vizes szivaccsal letörölni többször, és papírtörlővel áttörölni. Ha kell megismétled, de nekem egyszer elég szokott lenni. A hideg zsíroldók csak a makacs odaégett zsírmaradványokhoz érdemes használni. Milyen mosogatószert használsz? Én Jart használok vagy Cifet, nekem ezek jöttek be. Az olcsóbbak nem feleltek meg. Utóbbiból 2 flakonnal is elhasználtam egy hónapban, vagyis 2 litert, az előbbiekből, szintén literes pedig elég 2-3 hónapra is.
2012. ápr. 4. 14:19
Cif, és rajtamarad fél órát.
Üvegkaparó pengével letolom. [link]
Végső esetben a Cillit Bang Kosz+zsír is bevált.
Olcsóbben a trisó.
Régi, lerakódott koszra cif+só, ebből ppasztát keverek, és egy éjjelen át rajtahagyom.
2012. ápr. 4. 14:25
Olcsó súroló nem jó, kell a cif.
És az üvegkaparóban van pótpenge is, nem karcol egyáltalán, egész biztos.
2012. ápr. 4. 14:26
Mosogatószerrel. Aznap, legkésőbb másnap, akkor simán lejön.
Ha már nyúlik összevissza, akkor az jó ideje rajta kell, hogy legyen. Egyébként azt is feloldja a mosogatószer, csak órák kellenek hozzá.
2012. ápr. 4. 17:18
8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, rengeteget segítettetek. Nagytakarításnál, tűzhely mögött már jó ideje ott voltak az olajos pacák, ezen akkor csak a hideg zsíroldó segít, a csempén a friss tényleg szépen lejött ciffel és mosogatószerrel.
nagyon szépen köszönöm mindenkinek.
9/10 anonim válasza:
Szia! Szódabikarbóna! Szerintem csodákra képes, környezetbarát és pénztárcakímélő. Én úgy használom, hogy egy kis tálban összekeverem csak annyi vízzel, amitől pépes lesz, bekenem a tisztítandó felületet. Ha nagyon durva a helyzet pár percig hagyom állni és könnyen lejön. Utána lemosom vízzel.
2012. ápr. 5. 14:23
10/10 A kérdező kommentje:
ez szupi ötlet, tényleg, szódabikarbóna, ez is milyen jó
Kapcsolódó kérdések: