Lehet mosni 30°-on azokat a ruhákat, amikbe 40° van beleírva?
A ruhákon lévő fokjelzés azt jelenti, hogy MAXIMUM annyi fokon lehet mosni, tehát kevesebben lehet. Ha az előírtnál magasabb hőfokon mosod - attól függően, hogy milyen anyagról van szó - összemehet, megnyúlhat, megfakulhat. Ha túl alacsonyon mosod, maximum annyi történik, hogy nem jön ki belőle a szennyeződés.
Én a legtöbb ruhát 40 fokon mosom, ha nincs nagyobb szennyeződés, akkor ez tökéletesen elég. A fehér pamutokat, konyharuhákat mosom 60, nagyritkán 90 fokon, törölközőt, ágynemüt 60 fokon, de van, hogy csak 40-en.
Küszi a hasznos választ, erre voltam kíváncsi!
Első válaszoló! Szerintem jobb ha megnézed (ha csak 1x is, nem tart sokba), hogy melyik ruhát hány fokon kell mosni, melyikből van több ruhád, mert a végén pont emiatt lesznek hordhatatlanok, ha eddig még be is jött a módszer. Pl az újonnan vett ruháim mind (max.)30 fokosak, 20ból csak 2-3 van ami 40. A ruhákat sztem nem érdemes 40nél magasabban mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!