Ha a lábas belsején lejött a zománc kb 2cm részen az ártalmas az egészségre ha így főzök benne?
A zománc alkotórészei között benne van az ólom is. Legalább is régen benne volt. Most nem tudom.
Ennek tudatában nem biztos, hogy egészséges a mázhibás zománc.
Az függ a lábastól is!
Valamikor én is símán használtam tovább az edényt, hiszen nálunk sem volt divat rögtön kidobni.
Aztán egy alkalommal a főtt ételben találtam zománc-darabot, főzés közben, hő hatására tovább pattogzott le róla, így a kaját is kidobhattam, nemcsak a lábast!
Azóta már csak zöldség,krumpli stb. hideg-vizes mosására használom.
Nem valószínű hogy ártalmas lenne.
Csak ki fog lyukadni idővel ott.
Üdv.
"A zománc alkotórészei között benne van az ólom is. Legalább is régen benne volt. Most nem tudom.
Ennek tudatában nem biztos, hogy egészséges a mázhibás zománc."
Ennek tudatában az se biztos, hogy maga a zománc egészséges-e!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!