A frissen festett ablak festéke berepedezik, lepereg. Miért?
öreg kb. 80 éves fa ablakról van szó. a régi festékeket mind leszedtem hőlégfúvóval, gázpisztollyal. ezután felcsiszoltam, ahogy illik.
1. próbálkoztam sima vízbázisú zománcfestékkel, lepergett.
2. lenolajjal vastagon bekentem, hagytam 3-4 napot száradni, a felesleget letöröltem, újabb száradás, majd vízbázisú zománcfesték. lepergett.
3. a fenti lenolajos megoldás után vízbázisú alapozóval próbálkoztam. már az is lepergett.
4. próbáltam vastagon, vékonyan kenni, a berepedezett részt újra kenni, eredménytelenül.
az ablak felülete szép sima. nem tudom a fa fajtáját(valószínűleg fenyő), színe sötétbarna.
miért pereg le? az eredeti festék miért nem pergett le? a festéket friss, obiban vásároltam, univerzális alapozó, és univerzális zománc. direkt kikértem az eladó segítségét,hogy még véletlenül se vegyek rosszat. márkája obi, de drágább volt a trinátnál.
a berepedezés rögtön száradás után (értsd fél -1 óra után) már megjelenik.
kérdésem: mit tehetek,hogy a festék ne repedezzen be?
Fára zománcfestéket?
Nem olyan festék kéne, ami fára való?
Akárhogy is van, szakember véleménye ide vagy oda, józan paraszti ésszel eszembe nem jutna zománcfestéket kenni a fára. Mindennek megvan a felhasználási köre, nem véletlenül az a neve, hogy zománcfesték.
Ha fára való festékkel lett volna átkenve ilyen nem fordul elő, hogy lepereg a fáról.
De ha mindenáron ragaszkodik a kérdező a zománcfestékhez, hát akkor kenje rá a fafestékre, de ne közvetlen a fára.
Ilyet életemben nem hallottam még! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!