Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért használtok domestost wc...

Miért használtok domestost wc tisztitásra mikor a sósav sokkal jobb és olcsóbb?

Figyelt kérdés

Én domestost nem wc tisztitásra henem fertőtlenitésre használom de nem wc ben hanem máshová. Mert mikor vizköves volt a wc-énk akkor nemvitte le semilyen drága szer domestos sem!Hiába sikáltam. sósavat tettünk bele,és mindent vitt:)nagyon jó volt teljesenm ujjá varázsolta a wc-ét

Tudni kell hogy nekünk azért vizkövesedett be annyira a wc,mert mi házfelujitásban vagyunk és nemhasználtuk sokáig igy vizköves lett. 300ft körül vettem a sósavat és azóta is azt haszbnálom mert olcsó és jó!fertőtleniteni meg tuti teljesen kiöli a bacikat.

2009. jún. 14. 23:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
köszi hogy írtál én is kipróbálom
2009. jún. 15. 00:35
 2/9 A kérdező kommentje:
:)örülök hogy más is rájön erre mert énsem hittem volna ha kinem probáltam volna!hihetetlen jó!márott tartottunk hogy ujwc t veszünk mert undorító volt. aztán probáltam én mindent amit a tv reklámozott semmi sem segitett. levit amugy minden koszt csak ezt nem!sósavat 30 percig hagytuk rajta és jol megdörzsöltük wv takaritóval és lejött teljesen olyan mint az új.
2009. jún. 15. 00:41
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
A sósav nem csak a vízkövet szedi le, hanem lemarja a wc felületét is.
2009. jún. 15. 00:45
 4/9 A kérdező kommentje:
a sósavra az van ráirva hogy fémekkel nemszabad érintkeznie... Szóval a wc tudtommal nem fém!!!!És nem fogja lemarni a felületét. Igy meg kidobhattam volna a kukábe mert nagyon csúnya volt. és semmi baja nemlett
2009. jún. 15. 00:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamám jópár évig sósavat használt a kádra és a wc-csészére is. Totál lemarta a zománcréteget mindkettőről, és kb ugyanúgy, pedig a kád fémből a wc pedig porcelánból van...

Én tuti nem öntenék bele sósavat...ha vízkövet akarok leszedni akkor inkább ecet...

2009. jún. 15. 00:56
 6/9 A kérdező kommentje:
Azt nem mondom hogy mindig azt fogok haszbálni de ha vizköves lessz tuti öntök bele.
2009. jún. 15. 01:01
 7/9 anonim ***** válasza:
En mar reg sosavat hasznalok a vizkore es nincs semmi baja a wc cseszenek! Domestost meg fertotleniteni hasznalok.
2009. jún. 15. 04:56
 8/9 A kérdező kommentje:
utolsó!Én is pont igycsinálom Nemtudom miért marná ki a zománcot,mikor a paironis az van hogy fémekhez nem szabad önteni.a tömény sósav lehet bántaná a zománcot de ez nem tömény hanem higitott.
2009. jún. 15. 12:23
 9/9 anonim válasza:

reszlet innen:

[link]

Háztartási sósav 20%-os

Sárgás színű, szúrós szagú, maró hatású, vizzel minden

arányban elegyedő folyadék. Felhasználható: intéz-

mények és háztartások részére tisztításra, vizkő men-

tesítésre. A zománcozott felűletet megtámadja.

2011. júl. 13. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!