Szövetkabát ki lehet mosni automata mosógépben? Nem megy tönkre?
hát a kép ide tök felesleges volt, abból nem tudunk meg semmi érdemlegeset
az anyagösszetételt kellene tudnunk
Én kimostam a lányom szövetkabátját, semmi baja nem lett, pedig a címkén az volt, hogy nem mosható.
Alacsony hőfokon mostam, kímélő mosószerrel (folyékonnyal), rövid programon, alacsony centrifuga fordulattal.
Vállfán szárítottam, vasalni sem kellett.
Volt blézere is ami a címke szerint nem lett volna mosható, azt is kimostam, azt kellett vasalni. Nem vasalódeszkán vasaltam, hanem gőzölős vasalóval függőleges gőzzel vasaltam. De most már lehet venni gőzölős kefét is, azzal remekül ki lehet vasalni az ilyen dolgokat (kb 3 és félezer volt a Lidlben): [link]
én nemegyszer kimostam az enyémet, 10 év után lecseréltem :) mert már megérdemeltem egy újat, de simán lehetett volna még hordani.
Szövetkabát válogatja, valamelyik elbírja, valamelyik sajnos nem!
Ha az összetételében van akárhány százalék gyapjú, akkor gyapjú programon mosd 30 fokon, 400-as centrivel vagy akár centri nélkül. Csak semleges mosószert használj, a sima mosószerek lúgosak, tönkreteszik. Én sampont szoktam.
Ha inkább műszálas, és nincs benne gyapjú, akkor nyugodtan berakhatod a sima mosásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!