Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szövetkabát ki lehet mosni...

Szövetkabát ki lehet mosni automata mosógépben? Nem megy tönkre?

Figyelt kérdés

Hasonló van nekem is:

[link]

2012. márc. 21. 17:45
 1/9 A kérdező kommentje:
*Szövetkabátot
2012. márc. 21. 17:46
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

hát a kép ide tök felesleges volt, abból nem tudunk meg semmi érdemlegeset

az anyagösszetételt kellene tudnunk

2012. márc. 21. 17:59
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Inkább ne! Ha van benne gyapju ami valószinü akkor össze megy és külömben is hogy vasalnád ki. Inkább add be tisztitóba
2012. márc. 21. 18:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Én kimostam a lányom szövetkabátját, semmi baja nem lett, pedig a címkén az volt, hogy nem mosható.

Alacsony hőfokon mostam, kímélő mosószerrel (folyékonnyal), rövid programon, alacsony centrifuga fordulattal.

Vállfán szárítottam, vasalni sem kellett.

Volt blézere is ami a címke szerint nem lett volna mosható, azt is kimostam, azt kellett vasalni. Nem vasalódeszkán vasaltam, hanem gőzölős vasalóval függőleges gőzzel vasaltam. De most már lehet venni gőzölős kefét is, azzal remekül ki lehet vasalni az ilyen dolgokat (kb 3 és félezer volt a Lidlben): [link]

2012. márc. 21. 18:44
 5/9 anonim ***** válasza:
én betettem kimélő programra hidegvizes programra és levettem 400 ra a centrit semmi baja sem lett
2012. márc. 21. 19:05
 6/9 Kerria ***** válasza:

én nemegyszer kimostam az enyémet, 10 év után lecseréltem :) mert már megérdemeltem egy újat, de simán lehetett volna még hordani.

Szövetkabát válogatja, valamelyik elbírja, valamelyik sajnos nem!

2012. márc. 21. 19:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha az összetételében van akárhány százalék gyapjú, akkor gyapjú programon mosd 30 fokon, 400-as centrivel vagy akár centri nélkül. Csak semleges mosószert használj, a sima mosószerek lúgosak, tönkreteszik. Én sampont szoktam.

Ha inkább műszálas, és nincs benne gyapjú, akkor nyugodtan berakhatod a sima mosásba.

2012. márc. 22. 07:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is kimostam a szövetkabátomat itthon, semmi baja sem lett. 40perces kímélő program, 30fokos víz, folyékony mosószer, 400-as centrifuga. Mikor végzett a mosógép, rögtön kiszedtem a kabátot, hogy ne gyűrődjön. Vállfára tettem és szabad levegőn szárítottam. Jobb lett mint új korában :)
2012. márc. 22. 10:24
 9/9 anonim ***** válasza:
54%
Én kimostam. 30 fokon, 500-800-as centrifuga fordulatszámon, kímélő programmal, A*iel mosókapszulával. Nem lett semmi baja :)
2015. szept. 30. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!