Belépek a szobámba, és pisi-szagot érzek. Szerintem a szőnyegből jön. Már heti kétszer kitisztítom, mégsem tűnik el a szag. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Decemberben hazahoztam egy kiskutyát, és elég sokáig tartott mire szobatiszta lett. Sokszor bepisilt, ám mindig azonnal illatos vízzel átmostam a szőnyeget. De a szagot hogy tüntessem el? Szőnyegtisztítós víz (vanish) nem használt, profi takarító-brigádra nincs pénzem (tanuló vagyok), szőnyegcserére úgy szintén nincs, a szellőztetés nem elég. Parfümmel meg tudom oldani, hogy ne lehessen érezni a szagot, de ez csak ideig, óráig megoldás. S.O.S. tanácsokat kérnék! Köszönöm!2009. jún. 9. 10:38
11/16 anonim válasza:
Ja, ha padlószőnyeg, akkor szőnyegtisztító gépet kell kikölcsönözni, olcsó, és nagyon jól kitakarít.
12/16 A kérdező kommentje:
Akkor az ecetes megoldást ne is próbáljam ki? Az a baj, hogy mások is érzik, és nem tudom mit tehetnék, mert nagyon égő, hogy parfümöt fújdosok a levegőbe meg amióta jó idő van nyitva van az ablak, hogy ne lehessen érezni a szagot.
2009. jún. 12. 13:58
13/16 anonim válasza:
Én nem probálnám az ecetes megoldást,mert lehet a szagot elfedi,mert erősebb az ecet szag de nekem az ecet is büdös.Bár nem büdösebb mint a pisi szag,de én a szőnyeget cserélném le. Én az ecet szagát nem birom igy nem tenném meg mivel nekem azis irtóra büdös. nálunk laminált padló van járral mosom fel mindig,devan hogy öblitőt is teszek bele és nagyon jó. Bár ismerősömnek igazi hajó padlójavan és nekem nemtetszik mivel ahogy mennek rajta kicsit mozog vagyis nagyon és látszik a lakkonhogy megvan azegész lakk repedve az illesztéseknél.
14/16 anonim válasza:
Én úgy oldottam meg "nagyjából" hogy ha nem vagyok otthon akkor becsukom az összes szobaajtót meg éjszakára is hogy ne tudjon bepisilni.Ha itthon vagyunk akkor nem szokott előfordulni kivéve ha a kisfiam túl sokat játszik vele mert van hogy örömébe vagy a játék hevébe sikerül a szőnyegre.Ilyenkor én rögtön venist teszek rá vagy jár mosogatót utána 10 perc után bő vizzel kefével átmosom és ha megszáradt akkor szódabikarbónával átmosom szárazon és kiporszívózom ablakot lehetőleg addig nyitva hagyom hogy jól ki tudjon száradni.De én is bosszankodok még így is mert tényleg bosszantó ha a levegőben van a szag.Esetleg ha lehet lecserélném a szőnyeget mert ha nincs szőnyeg azért még mindig könnyebb felmosni.Remélem segítettem.
15/16 A kérdező kommentje:
Mióta a kutyus nem a szobában éjszakázik, szinte eltűnt a szag. Persze sokszor ki lett tisztítva szőnyegpucolóval, meg parfümöket fújtunk rá ha vendégek jöttek. Ha lefekszem a földre, és beleszagolok, akkor még érzem egy picit, de amúgy szerencsére nem.
2010. máj. 12. 15:12
16/16 anonim válasza:
Az ecetes tisztitás a legjobb megoldás, ugyanis az ecet a legerösebb szagtalanitó vegyszer - és nem úgy müködik, hogy utána ecetszag van, és attól nem érzed az egýe szagokat, hanem az ecetszag is egy nap alatt teljesen elpárolog, és utána SEMMIYLEN szag nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!