Belépek a szobámba, és pisi-szagot érzek. Szerintem a szőnyegből jön. Már heti kétszer kitisztítom, mégsem tűnik el a szag. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Decemberben hazahoztam egy kiskutyát, és elég sokáig tartott mire szobatiszta lett. Sokszor bepisilt, ám mindig azonnal illatos vízzel átmostam a szőnyeget. De a szagot hogy tüntessem el? Szőnyegtisztítós víz (vanish) nem használt, profi takarító-brigádra nincs pénzem (tanuló vagyok), szőnyegcserére úgy szintén nincs, a szellőztetés nem elég. Parfümmel meg tudom oldani, hogy ne lehessen érezni a szagot, de ez csak ideig, óráig megoldás. S.O.S. tanácsokat kérnék! Köszönöm!2009. jún. 9. 10:38
1/16 anonim válasza:
Ecetes vizzel dörzsöld àt egy kefe segitségével,aztàn öblitös vizzel!
2/16 A kérdező kommentje:
Nem szedi ki a színét? (gondolom a 10%-os ecetet jól felhigítva használhatom)
2009. jún. 9. 10:59
3/16 anonim válasza:
Ha meg tudod oldani, hogy elvidd a szőnyeget a tisztítóba, ott kitisztítják, és szerintem nem kerül annyiba, mint a sok vegyszer, amit drága pénzen megveszel. (Én is befürödtem már párszor, azóta csak akkor használok otthon szőnyegtisztítót, ha csak egy "egészségügyi" tisztítás szükséges. Nagyobb kosszal nem is próbálkozom.)
4/16 anonim válasza:
Na meg az is segítene, ha te már nem pisilnél rá többet legalább ...
5/16 anonim válasza:
Az ecet jó ötlet, a leghatásosabb szagtalanitó. A textiliparban meg ecetet használnak a szinek rögzitésére - ha van valami ruhadarabod, ami ereszti a szinét, akkor a legjobb fél óráig ecetes langyos vizben (1 ek ecetsav 1 liter vizbe) áztatni, utánna nem lesz vele többet probléma.
6/16 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
utolsó előttinek: nem én pisiltem rá, hanem a kutyám..de ha nem tudsz olvasni, az a te bajod! :)
2009. jún. 9. 12:54
7/16 anonim válasza:
Én macskával voltam így... Aztán amikor már nem akart semmiért bosszút állni, kitisztítottam géppl, miután jól megszáradt, akkor beszórtam alaposan szódabikarbónával, egy órát hagytam állni, és alaposan kiporszívóztam. És elmúlt a bűz.
8/16 anonim válasza:
hátha kézzel mosod ki akkor nagydolog mire tényleg tiszta lessz. Gépbe nemtudod beletenni ?
9/16 A kérdező kommentje:
padlószőnyeget? nem.
2009. jún. 11. 15:23
10/16 anonim válasza:
a padlószőnyeget sosem! ha te már nemis fofog érezni ezt a szagot de mások igen. lehet te majd megszokod idővel. az a bajhogy p,. nálunk a padlószőnyeg halott dologvolt. megmondom őszintén nekünk kiskutya bentvolt és jól lepisilte és igen lehetett érezni sajna kiiskelett dobni. ha annyira lepisili akkor lehet később múlik a szaga,de akkoris érezni fogják mások. Nekem elegem is lett a szőnyegekből amit géppel nemlehet kimosni azokból végleg. szerintem csak a kicserélés marad.annyira lement az aljára a szőnyegnek hogy nemtudod mosogépnélkül kiszedni a szagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!