S. O. S. Hogyan lehet eltüntetni, vagy legalább csökkenteni a lakásban a füstszagot?
Szóval az történt, hogy tegnap a gyerekeimnél a cserépkályha befüstölte a lakást, (kormos cső miatt), mire este hazaértek olyasmi szag volt, mint a görénylyukban.
Az elsődleges kárelhárítás (szellőztetés, ruhák, szőnyegek kimosása, bútorok törlése megtörtént, de a lignit sajátos kátrányszagát nem lehet kiirtani.
Minden javaslat, ötlet érdekel, ha tudom a főző topicban visszasegítem.
Köszönöm mindenkinek!!
Cigifüst ellen szokták ajánlani, hogy tegyél ki a szekrény tetejére ecetes szivacsot, próbáld meg, hátha itt is segít.
A kárpitokból is szoktak szagot eltüntetni ecetes áttörléssel.
Köszönöm, ez már megtörtént, egyelőre szolid eredménnyel.
Várnék további ötleteket.
Én kajával füstöltem be egyszer a lakást. Minden létező textíliát kimostam. Függönyt, ágyterítőket, a fogason lógó ruhaneműket, kabátokat, még a plüssöket is, de még mindig éreztem a szagot. Mindez decemberben, hidegben. Végül rájöttem, hogy az ágybetét itta be a szagot. Ecetes vizes szivaccsal végigtörölgettem, jó nedvesen, utána sima vizesen, aztán törölközőkkel felitattam, és hagytam megszáradni. Utána eltűnt a szag pár napon belül.
Az ecet nagyon jól szagtalanít, ha ezzel áttörölgeted a nem mosható dolgokat, hamar eltűnik a szag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!