Tényleg vízpocsékolás és értelmetlen beáztatni az edényeket mosogatás előtt?
Mert én bveszoktam áztatni a pörköltes meg ilyen tányérokat, edényeket meleg vízbe meg mosogatószerbe, majd utána olyan fél óra-óra múlva mosom el rendesen. Szerintem így sokkal könnyebb, Szomszédom szerint ez tiszta hülyeség meg vízpocsékolás.
Most akkor tényleg az?
Ha rögtön mosogatok, akkor nem áztatok semmit. Bele a melegvíz, a mosogatószer, utána öblítés és kész.
Csak akkor engedek bele vizet, ha nincs időm rögtön elmosogatni, akkor is csak azért, hogy ne száradjon rá a kaja-maradék az edényre.
Nem feltétlenül pocsékolás, mert ha az erősen zsíros, maszatos edényeket folyó víz alatt a szokásos módon elmosod, több víz elfolyik, míg tisztává csutakolod őket.
Én folyóvízben mosogatok, és az öblítés során (amikor a habos edényeket tiszta folyóvízzel leöblítem) be szoktam dugni a dugót, így felfogom a vizet, és azt a későbbiekben áztatásra tudom használni. (2 medencés mosogatóban).
nem tartom pazarlásnak. ha nincs időm rögtön mosogatni, akkor én is áztatok, de inkább úgy, h bedugom a mosogatót, és ami vizet addig kifolyatok kézmosásra az áztatja az edényeket.
inkább áztatok, mintsem kapargassak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!