Van valami tippetek hogyan lehetne vizet megtakarítani mosogatásnál?
Öblíteni is lehet tálban, illetve anyukám úgy csinálja, hogy az egyik medencében mosogat, a másikban öblít, amikor látja, hogy már nem tiszta az öblítővíz, akkor a mosogatóvizet leengedi, friss vizet önt bele, és az előző öblítő lesz a mosogatóvíz.
Tény, hogy így látja az ember, hogy nyilván nincs 100%-osan leöblítve a mosogatószer, de aki olyat használ, ami után cseppmentesre száradnak a poharak (pl. jar), annak tökmindegy, a mosogatószer úgyis egy bevonatot képez az edényen, ami víztaszító. Egyszer kipróbáltam, valami tizenöt öblítés kellett, hogy teljesen tiszta legyen a pohár, na de utána cseppesre is száradt. Szóval a lényeg, hogy ennyi mosogatószeren felesleges parázni, most is megisszuk, csak azt hisszük, hogy nem.
Nekem sose cseppesek a poharaim,vagy üvegedényeim.Én is jar-t használok,és a poharak öblítésénél lehet a legjobban spórolni szerintem.Nekem az a technikám,hogy habos szivaccsal jól kisikálom,aztán addig folyatom a pohárba a vizet,amíg a tetejéről el nem tűnik a hab!Ekkor már teljesen mosószermentes!
A legjobb módszer,ha mindig kicsit folyik csak a víz,főleg öblítéskor,szóval nem állítod a legnagyobb fokozatra,ezt fürdésnél is érdemes betartani!
Az is jó módszer,ha az egyik mosogatótálba beáztatod a cuccokat tele mosószeres vízzel,majd egy idő után csak leöblíted lemosod őket szivaccsal.(és szintén kis fokozaton folyatod a vizet rá öblítéskor).
18:45 nehogy azt hidd, hogy a jart olyan egyszerű kiöblíteni. A legtutibb jele annak, hogy mosogatószeres maradt az edény, pont az, ha cseppmentesen szárad.
Próbáld ki egyszer, hogy kb. hússzor elöblíted a poharat úgy, hogy egy vadiúj szivaccsal öblítés közben kisikálod. Akkor valóban mosószermentes lesz. És cseppes is :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!