Elfagyott fűtéscsővel mit lehet csinálni?
Röviden: elfagyott a cső, a nyomás szétnyomta a szelepet, a csomó víz kifolyt a szobába. Kb 2 óra alatt átázott a szobában a szőnyeg, az ágy alja, a fal egy darabja...
A szekrények fel voltak póckolva, az ágy mostmár fel van... Parketta feltörölve.(amennyire lehet)
De még mindig el van fagyva. És egy másik szobában is. Ajtók kinyitva, fűtés 1000-rel.
Mit lehetne még csinálni, hogy nehogy a másik szoba is így járjon? Hajszárítóval már volt melegítve, nem használt. Gázperzselővel nem lehet, mert a falon nagyon meglátszana a tapétán. Mit lehetne csinálni, mivel lehet kiolvasztani?
Én egy fűtetlen helyiségben lévő elzárhatatlan vízcsapot és a lefolyóját szoktam olvasztgatni, az is többször befagyott a napokban. Tippek:
-hát igen, a hajszárító..
-hőlégfúvó erősebb. Csak a fémre, de ez kb kivitelezhetetlen, mint a gázperzselő..
-hősugárzó
-VASALÓ!!! Vízcsapnál nekem ez vált be. Ugyanis a falat is jól átmelegíti, ahonnan a cső jön, továbbá a hozzáférhető lefolyórészt is gyorsan átforrósítja! Az a lényeg, hogy a cső/fal és a vasaló közé tegyünk egy pamutrongyot, és azon folyamatosan mozgassuk a vasalót, hogy nehogy valami a vasaló talpára süljön!
-Elektromos ágymelegítőpárna. Ez nekem nem jött be.
-Forróvizes ágymelegítő. Ezt ügyesen odalehet hajtani csövekre, de nem tud belőle igazi forróság jönni a vastag gumi miatt.
-Ha hozzáférhető a cső: Nagyon forró vizet vödörben/tálban a cső alá teszünk, és pohárral öntögetjük a csőre a forró vizet...
én ilyesmiken agyaltam, és próbálgattam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!