Ecet vagy só sav megoldaná a dugulás problémát?
Szóval eldugultunk, a dugulás helye is megvan, az emésztő előtt kb 1 méterrel a cső van eldugulva, de annyira hogy a csőgörény sem használ.Olyan mintha be lenne teljesen vízkövesedve.
Ez az emésztő régen ciszterna volt, és még meg van az a lyuk is ahova az eresz csatorna csatlakozott.Arra gondoltam hogy azon keresztül be öntenék vagy só savat vagy ecetet, persze minimum 2 litert.Használna?Feloldaná azt a valamit, sztem vízkövet, de az is lehet hogy ahogy mosogatom a zsíros edényeket, a zsír van lerakódva és megfagyva.Vagy esetleg tudtok valami más megoldást javasolni, amit mi megtudunk csinálni?Mert szakemberre majd csak a jövőhéten lenne pénz, de hát így se fürdeni, se wczni nem tudunk, a szomszédba kellet ma átmennünk. :(
Amikor panelben laktam ott is volt ilyen gond.
A szerelő szerint a mosogatáskor felhalmozódott zsiradék,és súrolószer áll össze. Valamint,ahol nem használnak a mosogatóban szűrőt,hanem leengedik az apró ételmaradékokat is,az áll össze egy szilárd tömbbe.
Ő több liter ipari sósavat öntött a lefolyóba,majd egy félóra múlva meleg vizet,és utána a csőgörényt.
Kétszer csinálta meg,mire eltűnt az akadály.
pari sósavat nem kapsz,de háztartási sósavval próbálkozhatsz. Ha nagyon el van tömődve,lehet,hogy nem elég a 2 liter.
Köszönöm.Megpróbálom akkor holnap.
Ha nem sikerül, akkor majd a szerelőnek elmondom hogy só savval próbálkoztam, aztán utána már az ő döntése hogy válalja-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!