Nagyon erős vízkőoldót ami nálad bevált pl. háztartásai gépeknél?
Az elektromos(mini expresso)kévéfőző tartályában ujjnyi vastagon van lerakódva a vízkő.Nagyon durva. Eddig csak Tescos vízkőoldóval próbáltuk, de alig hozott le valamit, szinte semit.Ugye a tartály szűkössége mitt még csak le se tudjuk nagyon kaparni a vízkövet, amit le-leszedett vag nem. Nekünk olyan kell, ami látványosan leoldja, persze tudom, hogy ehhez is mind iő kell.
Azt tudni kell, hogy itt Sopronban nagyon kemény a víz. Nem értem miért nem csinál a vízmű valamit :/
Nekm két dolgo vált be (bár valószínűleg nem ilyen erős vízkő esetén): az egyik az ecet, lehet akár 20 %-os is. A másik a Cillit vízkőoldó háztartási kisgépekhez.
Mindkettőt lehet akár hígítás nélkül használni, akár 1-2 órát is állni hagyhatod. Aztán jól átfőzni a gépet az adott szerrel és végül jó sokszor csak tiszta vízzel.
Mostmár merem állítani, hogy az ecet a legjobb vízkőoldó.Legalábbis nekem a tapasztalataim alapján.
Köszönöm a jó és hasznos tanácsokat.
Kipróbáltam.Elősször 10%-os ecettel, mert csak az volt ott
hon. Kíváncsi voltam.Beleöntöttem töményen a tartályba, pár órát hagytam hatni.Elég sokáig pezsgett.Szépen leoldotta a vízkövet,észrevehetőbb volt a különbség mint a bolti vízkőoldónál.Utánna vettem eszenciát 20%-osat, azt is töményen öntöttem bele,az is nagyon sokáig pezsgett.És még szebben leoldotta.Mostmár kb. 3x kell végigcsinálni, és vízkőmentes lesz a tartály. Néhol már lehet látni az eredeti színét.
Egész éjszakára nem merem bennehagyni, mert félek,hogymegkezdi az alumínuimot vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!