Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Nagyon erős vízkőoldót ami...

Nagyon erős vízkőoldót ami nálad bevált pl. háztartásai gépeknél?

Figyelt kérdés

Az elektromos(mini expresso)kévéfőző tartályában ujjnyi vastagon van lerakódva a vízkő.Nagyon durva. Eddig csak Tescos vízkőoldóval próbáltuk, de alig hozott le valamit, szinte semit.Ugye a tartály szűkössége mitt még csak le se tudjuk nagyon kaparni a vízkövet, amit le-leszedett vag nem. Nekünk olyan kell, ami látványosan leoldja, persze tudom, hogy ehhez is mind iő kell.

Azt tudni kell, hogy itt Sopronban nagyon kemény a víz. Nem értem miért nem csinál a vízmű valamit :/

2012. jan. 27. 09:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekm két dolgo vált be (bár valószínűleg nem ilyen erős vízkő esetén): az egyik az ecet, lehet akár 20 %-os is. A másik a Cillit vízkőoldó háztartási kisgépekhez.

Mindkettőt lehet akár hígítás nélkül használni, akár 1-2 órát is állni hagyhatod. Aztán jól átfőzni a gépet az adott szerrel és végül jó sokszor csak tiszta vízzel.

2012. jan. 27. 09:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Jaja,az ecet az nagyon jó.
2012. jan. 27. 09:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. És cetet töményen? Tényleg oldja az cet a vízkőt?:O
2012. jan. 27. 16:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Nyugodtan használhatod töményen,persze állni kell hagyni.20%-s ecetet használj.
2012. jan. 27. 18:11
 5/6 anonim ***** válasza:
én sajnos azt tapasztaltam hogy felhigitják a tisztítószereket pl a vízkőoldóből a kádról csak a celin vagy mi a neve oldja a trutyit a többi nem
2012. jan. 28. 00:16
 6/6 A kérdező kommentje:

Mostmár merem állítani, hogy az ecet a legjobb vízkőoldó.Legalábbis nekem a tapasztalataim alapján.

Köszönöm a jó és hasznos tanácsokat.

Kipróbáltam.Elősször 10%-os ecettel, mert csak az volt ott

hon. Kíváncsi voltam.Beleöntöttem töményen a tartályba, pár órát hagytam hatni.Elég sokáig pezsgett.Szépen leoldotta a vízkövet,észrevehetőbb volt a különbség mint a bolti vízkőoldónál.Utánna vettem eszenciát 20%-osat, azt is töményen öntöttem bele,az is nagyon sokáig pezsgett.És még szebben leoldotta.Mostmár kb. 3x kell végigcsinálni, és vízkőmentes lesz a tartály. Néhol már lehet látni az eredeti színét.

Egész éjszakára nem merem bennehagyni, mert félek,hogymegkezdi az alumínuimot vagy nem?

2012. jan. 29. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!