Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Calgonnal a mosógép is. Tényleg?

Calgonnal a mosógép is. Tényleg?

Figyelt kérdés
Hatásos a vízkő ellen? Tovább bírja a mosógép?
2011. dec. 14. 08:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

SOHA nem használtam ilyet, ráadásul erre elég kemény a víz. 8 év után szét kellett szedni a mosógépet, mert egy tömítés elöregedett benne. Nos, a fűtőszálon mindössze 0,2-0,3 mm vastag vízkő volt, amit le lehetett róla kaparni.

Ha belegondolok, hogy 8 év alatt mennyi pézt költöttem volna ilyen adalékra....

Szóval a tapasztaltak szerint hülyeség.

2011. dec. 14. 09:12
 2/14 anonim ***** válasza:
94%

A Calgon teljesen fölösleges,ahogyan az öblítők is csak ártanak a gépnek és a ruhák is merevek lesznek tőlük.

Ecetet tegyél az öblítő helyett. A ruhák puhák maradnak és a gép sem lesz vízköves. Olcsóbb is sokkal,mint a Calgon.

Az ecet nem érződik a ruhákon.

2011. dec. 14. 09:14
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A calgon egy marhaság. Most számold ki, hogy azt a 400Ft-ot vagy mennyibe kerül inkább félreteszed... Mire elromlana a mosógép, abból a pénzből tudsz egy újat venni.

Egyébként nálunk is kőkemény a víz, a mosógép köszöni jól van. Néha át kell mosni egy kis ecettel vagy citromlével, és leszedi róla a vízkövet.

2011. dec. 14. 09:50
 4/14 Antimod ***** válasza:
59%
Meg én is, mindennap iszom egy fél decit belőle.
2011. dec. 14. 09:55
 5/14 anonim ***** válasza:
ecettel sokkal többre mész és a calgon beszürkíti a ruhákat
2011. dec. 14. 09:56
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem használtam Calgont, ecettel szoktam átmosni a gépet.
2011. dec. 14. 10:06
 7/14 anonim ***** válasza:

Vezetékes vizet használsz?

Ha igen, akkor felejtsd el a Calgont.

2011. dec. 14. 12:38
 8/14 anonim ***** válasza:
figyelj8 éves felültöltős whirlpoolom van mosóport és öblitőt használok és nem vízköves nem rozsdás soha semmi baja nem volt
2011. dec. 14. 14:20
 9/14 tetris ***** válasza:

Ez az egész egy nagy humbug. Nekem egy szerelő mesélte egyszer, hogy manapság már direkt úgy csinálják a mosógépeket, hogy 10 év körüli legyen az élettartamuk, és utána újat kelljen venni.

Ha akarsz egy elöregedett, korszerútlen, de méregdrágán üzemeltetett mosógépet, akkor használj csak Calgont.

A mosóporokba pedig már a gyárban belekeveerik a vízlágyítót, így felesleges még hozzátenni.

És még drága is ez a vacak.

2011. dec. 14. 15:36
 10/14 anonim ***** válasza:
Anyukám sokáig használt Calgont, és mégis csupa vízkő volt a dob. Én a Csillag vízlágyítóra esküszöm, és jelentősen olcsóbb.
2011. dec. 14. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!