Hogyan kell WC-t takarítani?
Én úgy szoktam, hogy a perem alá megy a domestos, mint a reklámban, aztán a perem tetejére is teszek, és mindkét részen wc kefével átkenem, hogy minden domestosos legyen.
Lecsukom a tetejét, hogy ne legyen büdös, és kitakarítom a fürdő többi részét.
Utána egy domestosos szivaccsal (külön van egy a vécétakarításra) lemosom a fedelét, aztán az ülőkét, aztán az ülőke alját. Vécépapírral vagy nedves ronggyal letörlöm a domestost. Aztán a szivaccsal lemosom a vécé oldalát is. Végül pedig kefével nekiesek a belsejének. A perem fölötti részt úgy szoktam letakarítani, hogy amikor alul kész, akkor engedek vizet, ami lemossa a kefét, aztán a tisztavizes kefével teszek egy kört felül. Ezt addig ismétlem, amíg teljesen tiszta nem lesz, bár nem tragédia az sem, ha marad rajta domestos, ha nincs kicsi gyerek a lakásban.
Persze ezt a nagytakarítást elég csak 2-4 hetente megcsinálni, amúgy csak a belsejét elég kimosni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Főleg azt, hogy komolyan válaszoltatok :))
Én pasi vagyok.
Melóhelyen elintéztem úgy hogy felmosó domestos-os víz és azzal körbenyaltam.
itthonra kifinomultabb eljárást használok,van egy spriccnim és abban van erős domesztoszos víz belenyomva ,azzal lefújom az egészet és pappírtörlővel le tisztítom és lehúzom.
2-3 naponta: egy kamillás nedves WC-papírral (lehet ilyet kapni, tök jó) áttörlöm az ülőkét és fedelet és a kagyló tetejét (ami a deszkával érintkezik). Így mindig tiszta, és nem nagy macera.
3-4 hetente: Gumikesztyűt fel, aztán külön szivaccsal belülről átsúrolom az egészet, mélyen a perem alatt is. Ehhez lehet domestost is használni, de ecet is jó magában, vagy egyéb WC-tiszítógél (pl. ecover). (Nem keverni!)
A lakást is ilyen alaposan takarítod? :)
Mert én tuti nem mernék bemenni :)
Tudod nem bírom a kórházi környezetet :)
Hű, köszönöm az új válaszokat is :)
A kamillás nedves papírt hol lehet kapni és kb. mennyiért? ^^"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!