Edényszárítót hogy tudnám kitisztítani, ha már penészesedik?
Szia!!
Épp múlt héten tisztítottam ki én is az edényszárítómat, szintén ilyen kis lyukas műanyag tálca, penészedni még ugyan nem penészedett, de eléggé elsárgult.
A kádba engedtem forró vizet, domestost öntöttem hozzá és ebben ázott egy jó negyedórát, szinte teljesen tiszta lett, de ennek ellenére neki estem egy régi fogkefável, szivaccsal és mosogatószerrel. A végeredmény egy majdnem új kinézetű tálca! :)
Sőt, ha van lehetőséged, (nekem pl. 2 fakkos a mosogatóm, így az egyik szabad, a másikon pedig az edényszárító van) akkor vedd ki alóla azt a tálcát, ahova a víz csepeg, így átjárja jobban a levegő, vagy ha nincs erre mód, akkor igyekezz azt szárazon tartani!
Remélem tudtam segíteni!
Időnként az edényszárítót és az alatta levő tálcát is el kell mosni sőt én vízkőoldóval is le szoktam pucolni!...
Nekem van külön evőeszköztartó-szárítóm is, azt is Flóraszeptes mosogatóval és vízkőoldóval (+kefével) szoktam kisikálni...
Köszönöm a válaszokat!
Első: Sajnos csak egy tálcás a mosogatóm, így muszáj a tálcát használnom alá.
Második: El szoktam mosni a szárítót, csak a lyukakhoz nem férek hozzá.
Valahogy a fogkefe, körömkefe eszembe se jutott! :D
mi is be szoktuk áztatni és lesikálni.
De ha már penészes, lehet inkább vennék egy újat, azért a konyhában nem sok helye van a penésznek szerintem. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!