Hogy tudom kitisztítani? Összefirkáltam véletlenül egyik világosabb táskám, golyóstollal, mivel tudom letisztítani?
A golyóstoll tintát a tömény alkohol könnyedén oldja.
Már régebben nekem is volt azzal gondom, belefolyott golyóstoll a zsebembe és vastagon bele száradt. Először halványra kijön, azután mindig újabb tiszta alkoholt és törlőt használva egészen ki lehet ezzel mosni.
Gyógyszertárba lehet kapni, de tömény pálinka is jó hozzá.
A tej egy kicsit "nagymamás" módszer.
Végül ha bele gondolunk, a tejben lévő zsiradék bele szívódik a tinta hasonló tulajdonságú hordozó anyagába, ezzel kicsit hígítja és utána mosószerrel talán eltávolítható.
Az olajjal is meg lehet próbálkozni ezen az alapon, de az ami tökéleten működik, az az etil alkohol. Még az izopropilt is próbáltam akkoriban de az alig oldotta.
Az eltil alkohol elég kíméletes is és hatékonyan oldja a golyóstoll tintát. Beszáradt vastag tintafoltot csak többszöri áztatással lehet kiszedni.
Vékony toll vonást kevés alkohol is halványítja és többszöri átdörzsöléssel kiveszi, nyoma nem marad és semmilyen ruhának nem árt. Nem kell félni tőle mint a körömlakk lemosóktól.
Pl a hajlakkban is van alkohol, azzal is be lehet fújni a tintát a ruhán és feloldódik. Utána vízzel esetleg mosószerrel ki kell öblíteni a lakkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!