Miért van az, hogy a frissen mosott ruha, szárírótól levéve tiszta por, ahogy picit megrázom, vagy épp hogy csak mozsgatom?
Több ismerősömtől hallottam már ilyet,aki mosóporral mossa a ruháit.
Én mosógélt használok és nem tapasztaltam még ilyet.
Szerintem egy próbát megérne a váltás.
Én még ilyet nem tapasztaltam, igaz nem veszem meg az olcsó gagyi mosószereket. Azok tényleg úgy készülnek, hogy a mosóport feldúsítják valami olcsó anyaggal, akár papírral, a mosógélt meg felhigítják, egykutya.
Valamennyi por persze van a ruhákon, de nem több annál, amit a lakásban szálló por indokol.
Próbáld ki, hogy különböző helyiségekben szárítod, hátha úgy lesz valami különbség.
Annyit pontosítanék, hogy a mosóporokhoz nem papírt, hanem zeolit zúzalékot adagolnak - vízlágyítás és persze tömegnövelés céljából, ez okozhat porosodást.
Hosszabb távon sem a vízkő, hanem ez a leülepedett zeolit zúzalék okozza a mosógépek korai tönkremenetelét. Szétszerelve a gépet valóban vízkőnek látszik, de nem az, hanem zeolit.
Persze, ha ezt mindenki tudná, akkor a Calgon nem fogyna!
Én gélt használok, illetve a zsebeimet mosás előtt az udvaron alaposan kirázom. A papírzsepi zsebemben ragadt szöszei okozták nálam a poros hatást. Szeretem a fekete cuccokat, sosem felejtettem benne papírzsepit a zsebemben, mégis szöszös volt a ruhám. Nekem a mosás előtti intenzív, kifordított zsebekkel való kirázás jött be porosodás ellen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!