Hogyan takarítjátok a fürdőszobát?
WC: egy kiürült mosogatószeres flakont 3/4-ig megtöltök forró vízzel, teszek bele 3 teáskanál mosószódát, 3-4 csepp teafaolajat, jól összerázom, kész a tökéletes és természetes WC-tisztító, fertőtlenítő. Szokásos módon szétlocsolom a csészében (perem alatt is), kicsit állni hagyom, majd kefével súrolom és öblítem. A deszkát is áttörlöm.
A kádhoz és a mosdókagylóhoz ecetet és szódabikarbónát használok: szórófejes flakonba öntöm az ecetet, szétspriccelem az egész kádban/mosdókagylóban, majd koszosságtól függően 15-30 percig állni hagyom. Ezután szivacs súroló felületére szódabikarbónát hintek, és ezzel súrolom át az ecetes kádat, mosdókagylót. Majd az egészet forró vízzel leöblítem. Hihetetlen fehér lesz a már beszürkült, besárgult kád is.
A tükröket, csaptelepeket szintén ecettel tisztítom, tökéletes vízkőoldó.
A járólapot is ecetes vízzel mosom fel.
Nem csak olcsó, gazdaságos, hanem környezet- és egészségkímélő is ilyen módszereket használni a háztartásban.
Az ecet hatékonyságát tekintve simán felveszi a kesztyűt a Domestosszal, hidd el nekem, 4 gyerek mellett nem használnám, ha nem tisztítana rendesen.
Ecetszag pedig nem lesz, egyrészt nem kell a vízbe sokat tenni, másrészt hamar elpárolog. Én még mosáskor öblítő helyett is ecetet használok, és nem büdösek a ruháink.
1. voltam
Az elsővel értek egyet. A Domestos vegyszer,szennyezi a környezetet és sokkal drágább is,mint az ecet.
A WC-t,kádat én csak sima ecettel szoktam átmosni,illetve utána szódabikarbonával.
Ecetes meleg vízzel mosom le az ablakokat is. A mosógépbe évek óta ecetet öntök öblítő helyett. A gép nem lesz vízköves,a ruhák,törülközők puhák,nedvszívók maradnak.
A mosogatószerbe is öntök ecetet,sokkal hatásosabb lesz. A krómozott edényeket és minden krómozott dolgot ecettel tisztítok.
A szőnyegeket,kárpitos bútorokat, porszívózás után időnként szintén puha kefével,ecettel dörgölöm át. Nem csak a foltokat távolítja el,hanem a színét is
visszanyeri.
Ha szellőztetsz,az ecetszag gyorsan elpárolog.
Sokat megspórolhatsz vele és ajobb,mint a különféle csodaszerek.
Tényleg azt mondjűátok, hogy ha Domestos helyett ecetet használnék a wc-ben és a fürdőben, akkor ugyan úgy leölné az összes bacit, és fertőtlenítene? Ez biztos, mert ha így van, akkor áttérek az ecetre. Én gyűlölöm a vegyszereket, de úgy hittem, hogy a wc tisztításához kell a domestos. Jó azt olvasni, hogy esetéeg mégse kell!
Utálom a domestos szagát, ha választanom kéne, h ecet vagy domestos szag, akkor ezerszer is az ecet! :)
Szerintem próbáld ki, sokat nem veszíthetsz, hisz az ecet olcsó. És mondom, nekem bevált, pedig nagycsaládos anyukaként különösen odafigyelek a tisztaságra, nem használnám az ecetet, ha nem lenne elég. :)
Próbáld ki és győződj meg róla magad! :)
1. válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!