A fürdőszobát hogy és milyen gyakran takarítjátok?
naponta a zuhanyzót kádat mosdót WC-t.
Hetente a padlót csempét,szekrényeket....
Amíg négyen laktunk a lakásban, addig hetente, illetve a mosdót minden fogmosás után szivaccsal áttöröltem.
Amióta ketten vagyunk, azóta kéthetente.
De most, hogy vizsgaidőszak van, amíg nem vizsgázom le, addig nem takarítok. Ami nagyon gáz, azt megcsinálja a páromm bár elég béna, engem meg most nem érdekel, egy hónap alatt nem lesz olyan vészesen nagy kosz, főleg hogy nem csinálunk semmit, nem főzök, nincsenek vendégek, csak ülünk a gép előtt.
Én ecettel takarítok leginkább a fürdőben.
Mivel rendszeresen takarítok, soha nincs mocsok benne, amit le kéne pucolni, csak enyhe dolgok.
Csapot minden fogmosás, kézmosás után kiöblítem vízzel, ott van mellette egy szivacs, ha esetleg kellene, letörlöm azzal is, ez egy mozdulat. Hetente egyszer ecetes vízzel áttörlöm alaposan, akkor a tükröt is lemosom.
Fürdőkádat is mindig leöblítem fürdés után, hogy ne maradjon szappanos, ha koszolok benne valamit, rögtön utána szivaccsal letörlöm, mert ha rászárad, nehezebb. Amúgy kb. hetente ecetes vizes szivaccsal átdörgölöm úgy, hogy beállok (nagy sarokkád, máshogy nem is tudnám), takarítás után összekötöm egy zuhanyzással. :)
WC-be 3-4 naponta öntök egy kis ecetet, wc kefével átdörgölöm gyorsan, letörlöm az ülőkét is, kb. kéthetente domestossal is kitakarítom alaposan, kesztyűvel.
A csapot minden nap, a kád és wc, felmosás két három naponta, a csempéket inkább csak úgy kéthetente. Domestos és ecet!ja és én semmi gusztustalant nem látok benne.
És nagyon jó látni, hogy a régi jól bevált, vegyszermentes ecetet szinte mindenki használja!
én azt hittem alap, hogy az ember minden nap kitakarítja a fürdőszobát. Wc takarítása konkrétan pár pillanat és kész nem értem mi olyan nehéz ebben..?:D csempét is szinte minden nap lefújom és áttörlöm egy ronggyal nem nagy dolog. Nekem ez a fürdőszoba dolog valahogy alap.
Néha ledöbbenek , hogy most akkor én vagyok tisztaságmániás vagy nem tudom mi a normális mert itt azért elég cifra válaszok vannak..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!