Mekkora hőfokkülönbség kell, hogy a konyhai levegőben lévő pára kicsapódjon?
Attól függ mekkora a konyhai levegő hőmérséklete és a relatív páratartalma. ha ez megvan, akkor el tudod helyezni magad ezen a grafikonon:
Ezután nézd meg, hogy az így kijött parciális vízgőznyomás mekkora hőmérsékletnél jelent telítési állapotot.
Köszi!
Főleg a sütő fölött, a felszálló gőz az érdekes, azt akarom megfogni. mennyivel hidegebb felület kell neki?
Mi vettünk egy régi vegyes falazatú házat,ami szigetelve van és műanyag ablakok vannak.Amikor elkezdtünk télen fűteni,90 %-os páratartalom volt itt bent.Mondanom sem kell,hogy mivel járt.
A házunk 75 négyzetes,2,5 m-es belmagassággal.
Vettem egy 1000 légköb/órás csőventilátort amit elégaztattam 2 légszelepre,amit a konyha és a fürdő plafonjára helyeztem.Ezek a ház egyik oldalán helyezkednek el.A hálók a másikfelén,aminek az ablakaira higroszabályzású résszellőzőket helyeztem.Egy páraérzékelős termosztáttal működtetem a ventilátort és kivezettem a távozó levegőt.Visszacsapó szelepek is vannak,ha nem megy,ne jöjjön be a hideg.Fél óránként kapcsol be 5 percre és 50 %-os a páratartalom.A hőveszteségem kb 0,2 C° óránként,ami ilyen jellegű elszívásnál szinte semmi.Nincs penész,nincs dzsungel levegő.Az okot nem szüntettem meg de élhető a környezet.
Tudni kéne valóban,hogy van-e padlásod,milyen lehetőségek lennének a kialakításra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!