Hogyan tisztítsam ki a mosógépem mosószer/öblítő adagolóját?
Én épp tegnap csináltam. Bár az enyém nem volt fekete csak nyálkás. Ha kb. 3 havonta megcsinálod, amit írok nem szabad, hogy ilyen probléma legyen. Először is lepattintottam (Whirpool mosógépem van, felültöltős és négy adagolója van). A külső műanyagból kipattintottam az átlátszó műanyagot. Többször kiöblítettem és ráztam benne jó erősen a forró vizet. Ahol értem egy rossz fogkefe segítségével és flóraszepttel megsikáltam, majd visszapattintottam és teleöntöttem ecettel minden rekeszt meg a mosógépbe is öntöttem kb. 2 flakonnal. Így állt kb. 3-4 órát, majd egy 95 fokos programon üresjáratban átmostam. Ragyog:-)
Mondjuk én épp azért, hogy ne feketedjen be sosem öntöm az adagolóba a mosószert, port csak és kizárólag az öblítőt. A mosóport mindig a ruha közé szórom vagy a dobra kívülről, a folyékony mosószert pedig a hozzá kapott gömbbe öntöm és úgy teszem a ruha közé.
Első válaszoló!
Nem tudom, hogy a kérdezőnek hol fekete az adagolója, de te azt írtad, hogy az öblítőt az adagolóba öntöd. Nekem pont az öblítő rekesze fekete. Egyébként: hogyan lehet lepattintani az átlátszó műanyagot? Már próbáltam, de nem mertem feszegetni. Hasonló gépem van, mint neked.
Lehet rakni Domestosba, de a legjobb megoldás tényleg az ecet! Én is hasonló problémával küzdöttem!
Utolsónak üzenem, hogy ha kipattintod és megfordított akkor látod a két oldalán kb. közép tájon hogy két kis fülecske tartja a belső műanyagot. És csak kicsit az egyik oldalt meg kell húznod a külső műanyagot és kitudod könnyedén szedni. Vissza ugyanígy kell rakni. Előbb az egyik oldalt be rakod, majd a másikat (ez nehezebb) bepattintod. Hú remélem értelmesen tudtam leírni!
Első vagyok. Igen az előző jól leírta, két oldalról 2-2 kis fülecske tartja ezt ki tudod pattintani, majd először egyik majd a másik oldalról vissza.
Én így, hogy kb. 3havonta megcsinálom ezt a procedúrát nem feketedik bele az öblítő, csak egy idő után nyálkásodik. De mivel rendszeresen karbantartom nincs ideje. Tudom, láttam már ilyen mosógépet, ahol az egész adagolótartály szép fekete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!