Ezüst mivel tisztítható?
Mi mindig fogkrémmel tisztítjuk az ezüst ékszereinket, csodaszép fényes lesz tőle, de a szódabikarbóna is jó.
Ékszerész mondta nekem, hogy ezek tönkreteszik az ezüstöt, ezért inkább vigyük el hozzá ahol speciális szerrel megtisztítja, de lehet, hogy csak reklámfogásnak mondta, hiszen nagymamáink is ezekkel tisztították az ezüstöt ahogyan mi és a mai napig megvannak a tárgyak, ékszerek, semmi bajuk.
Szódabikarbóna! én mindig azzal tisztítom, nekünk a karikagyűrűnk ezüst, de mindig azt hiszik fehérarany, mert olyan szép fényes. Nagymamám régi láncát is így tisztítottam ki.
Az ékszereket én is fogkrémmel szoktam tisztítni, és nagyon jó.
Van külön ezüsttiszíttó is, ill. ha elmégy a könyvtárba, találhatsz régi háztartási könyveket (olyanokat, amelyek mindenféle házi praktikát tartalmaztak), valószínűleg az antikváriumban is akad ilyen. Biztos, hogy megvan annak a pontos leírása, hogyan tiszították régen az ezüstöt a szolgálók (ha jól emlékszem, szarvasbőrrel sikálták, de nem tudom, hogy magában, vagy valamilyen szerrel együtt)és szépanyáink; senki nem cipelte a családi ezüstöt ékszerészhez - tényleg csak reklámfogás volt az a szöveg az ékszerésztől. Az igaz, hogy nekik van spec. ezüsttisztító kendőjük, de biztos van valami házilagos (mód)szer is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!