Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Nem eléggé kiöblített ruhától...

Nem eléggé kiöblített ruhától lehet valami baj?

Figyelt kérdés

Csak annyi időm volt ma, hogy egy rend mosnivalót betegyek a gépbe, épp úton vagyok a bentlakás felé. Végigment a program, öblített, csavart, viszont mikor kivettem csak akkor vettem észre, hogy benyomva hagyta valaki előttem mosó a "féladag" gombot, én meg nem vettem észre, így feleannyi ruhára szabott programot futtatott le: kevesebb öblítés. Nem volt időm visszatenni újraöblíteni, csak bedobtam bőröndbe a csavart cuccokat.

A kérdésem az, hogy lehet valami gond abból, ha nincs a megszokott módon kiöblítve? (gondolok itt bőrirritációra, vagy arra hogy érződni fog rajta a mosószer szárazon is.) Ha visszamegyek a bentlakásba öblítsem át tálban az egészt vagy jó így is?

2011. okt. 14. 10:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz mert féladag mosást csináltál.Talán csak akkor ha erősen allergiás vagy a mosóporokra,öblítőkre,mert akkor előfordulhat kiütés,eseteg viszketés ami pár napon belül el is múlik.VAgy annyi,hogy ha felveszed a ruhát érezni fogod az öblítő illatát magadon..de ez nem gond,ha jó illatú öblítőt használtál.
2011. okt. 14. 10:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy hova való vagy? Csak mert olyan érdekes a nyelvhasználatod, sosem hallottam még a "csavart" szót használni a centrifugázásra vagy hogy egy "rend" mosnivaló. Mindig hall valami újat az ember.
2011. okt. 14. 11:01
 3/9 A kérdező kommentje:

:D Erdélyi vagyok :) Nem gondoltam, hogy ennyire különbözik a nyelvhasználat. Bár már akadt olyan helyzet, hogy rákérdeztek hogy tudok palacsintát tepsiben sütni :D Na ekkor jöttem rá, hogy Magyarországon van külön neve annak, amiben ez elkészül :) Itt a környéken simán tepsi az is :)

Köszönöm a válaszokat.

2011. okt. 14. 11:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi bajod.
2011. okt. 14. 11:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Maximum akkor lesz valami gond, ha allergiás vagy a mosószerre.

Egyébként tényleg furcsa néha ahogy ez erdélyiek beszélnek, de én nagyon bírom. De pl. mit értesz az alatt, h bentlakásba mész? Mert ezt még nem hallottam. Kedvencem az erdélyiektől, hogy a találtam helyett azt mondják kaptam. :)

2011. okt. 14. 11:20
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát, nálunk a bentlakás az kb a ti kollégiumotoknak felel meg. Egyetemista vagyok, állami bentlakásban lakok (tehát nem albérlet). Nem használjátok ezt a szót? :)
2011. okt. 14. 11:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Itt Sopron környékén nem. De sejtettem, hogy valami ilyesmi lehet.
2011. okt. 14. 11:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Vizesen raktad el a ruhákat?? Ne fognak poshadni :)
2011. okt. 14. 11:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Sietnem kellett :) Másfél órás út alatt nem poshadnak meg :)
2011. okt. 14. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!