Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ruhafehérítés, anyagkárosodás...

Ruhafehérítés, anyagkárosodás nélkül?

Figyelt kérdés

Elég bugyuta baleset ért a hetekben. Fehér ruhákat mostam, miközben már ment a program, akkor vettem észre, hogy a csapból zavaros színű víz folyik! Csőtörés volt azt hiszem, de nm biztos...Az viszont igen, hogy a hófehér ruhák most sárgák lettek, a legjobban a vadiúj nadrágomat sajnálom, ami csak egyszer volt rajtam, jelenleg hordhatatlanná vált... Próbálkoztam édesanyám hípo-s praktikájával, de nem segített!

Tanácsot szeretnék kérni, mit tehetnék most? Nem szeretném, ha károsodna az anyag. Menthetőek a ruháim, vagy inkább a szemetesbe velük?

Köszönöm előre is a tippeket!

28N

2011. szept. 30. 20:59
1 2
 1/14 anonim válasza:
69%
Én most próbáltam ki a perwoll-t fehérekhez. Meg vagyok vele elégedve. Bár az rozsda lehet, amit mondasz. Tide?
2011. szept. 30. 21:42
 2/14 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy rozsda, bár ki tudja...

A ruhákon nincs rozsdafolt, csak sárgán virítanak!

Kipróbálok mindent, amit leírtok, hátha szerencsével járok... :-)

2011. szept. 30. 21:47
 3/14 anonim válasza:
89%
Első körben,próbálkozz a mosószódával. Sok fehérítőnél hatásosabb. Esetleg elötte dörzsöld be mosószappannal és áztasd be egy éjszakára,vagy egy pár órára. Mosószódát bármelyik bió boltban kaphatsz. Ezen kívül pedig a gyógyszertárban kaphatsz kimérve szódabikarbónát,avval is megpróbálhatod. Ha nem tiszta pamut a ruhanemű,akkor 60C-nál magasabb hőfokon is próbálhatod a mosást. Ha eggyik sem segít akkor az Mway-nek van egy csoda szere,ami minden foltot kiszed,anélkül,hogy károsítaná az anyagot. A nevét nem tudom,de megérdeklődöm. Ehhez viszont nem olyan egyszerű a hozzá jutás,ha csak a környezetedben nem foglalkozik valaki ilyesmivel.
2011. szept. 30. 21:50
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
L.O.C.-nek hívják azt hiszem az Amway-eset, tényleg jó
2011. szept. 30. 22:04
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
Melegíts vizet mosóporral és domestossal gázon egy edényben és ebben a vízben mosd ki a ruhát(zoknikat és fehérneműket).Nagyon szépen fehérít.Persze ne forrázd le,hagyd hogy kicsit hűljön meg a víz.
2011. szept. 30. 22:13
 6/14 anonim válasza:
85%
Nátrium perkarbonát. DM-ben kapható. Be is áztathatod éjszakára és a mosópor mellé is teheted. A mosószóda is jó, ahogy korábban írták.
2011. szept. 30. 22:50
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nátrium-perkarbonátban áztasd (fehérítő és folttisztítósóként árulják: [link] , [link] utána mosd ki mosószódával és szódabikarbónával ( [link] , [link] és öblítsd ecettel.
2011. okt. 1. 08:25
 8/14 anonim ***** válasza:
Perwoll White Magic tényleg fehérebb lesz a fehér.
2011. okt. 1. 20:29
 9/14 anonim ***** válasza:
Optikai fehérítővel is próbálkozhatsz, Dm-ben kapható.
2011. okt. 1. 22:01
 10/14 anonim ***** válasza:
Kipróbáltad már a Perwoll White Magic mosószert? Akkor ez a kérdés már nem lenne fenn.
2011. okt. 5. 21:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!