Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Gyorsmosás vs. Pamutmosás?

Gyorsmosás vs. Pamutmosás?

Figyelt kérdés

Nos, a gyorsmosás 60 perces víztakarékos programja ideálisnak tűnhet. Ám biztos van annak valami oka, hogy a mérnökök külön pamutprogramot is építettek a gépbe, ami 2,5 óra alatt mos, ha a plusz öblítést is figyelembe vesszük.

Nyilván nem csak azért, mert nagyon unatkoztak.

Szóval. Végülis valószínűleg jobb, de miért. Miben?

2011. szept. 16. 06:17
 1/8 A kérdező kommentje:
Személyes tapasztalatom annyi, hogy a fehér cuccaimat mindig pamuton mosom, így úgy vettem észre tisztábbak és fehérebbek. Az alsóneműket, zoknikat ált gyorsmosáson. De ha valamit tisztességesen ki kell mosni benyomom a plusz öblítést és a pamut programot. Azon az 5-10 liter vizen már tényleg ne múljon...
2011. szept. 16. 06:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen mosógéped van, de nekem az Indesiten a gyorsmosás 20 perc nem 60.

Természetesen ami koszos azt a rendes programon mosom, ami pamut és ott engedi a gép még a 70°-ot is. Ez kb. 1,5 óra.

2011. szept. 16. 06:57
 3/8 anonim ***** válasza:
nekem is kb 45-60 perc a gyorsmosás, AEG-m van. Így nagyjából mindent azon mosok, mert a ruháink nem koszosak, az ingeknek éppen elég ennyi, viszont a fehéreket én is hosszabb programon, és magasabb hőfokon mosom...szerintem jól csinálod :D
2011. szept. 16. 08:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem LGm van, 30 perc a gyorsmosás. A hétköznapi szennyest, amik nem piszkosak, csak volt rajtunk, beleizzadtunk..., azt gyorssal szoktam mosni. A fehéreket (mindig a bugyikkal, bugyi színtől függetlenül) pamut programon, min. 60 fokon. Sötét, koszos szennyest is pamuton. Ezekre megéri energiát és időt szánni, de a színes nyári blúzoknak, mindennapi kisruháknak elég a gyors. Szerintem. :)

Tehát mind a két programnak meg van a funkciója, és érdemes is kihasználni őket.

2011. szept. 16. 10:36
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

nekem a gyors 30 perc, és hideg vízzel mos. ha nagyjából tiszta a ruha, és csak egy kis frissítés kell, akkor ezzel mosok.

a 40fokos pamut az legalább 1.5 óra, de gyakran szükség van rá, főleg nyáron, mikor megizzadunk, és sok por kerül a ruhára.

törölközőket, konyhai dolgokat, fürdőszobaszőnyeget 60 fokon mosom előmosással. teszek hozzá fehérítőt. szép tiszták, illatosak a cuccok :)

2011. szept. 16. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem is 30 perces a napi program!

Ide kerülnek a türcsik, mivel fürdés után, tisztán használjuk, nem koszos. Ide jön még a kevésbé szennyezett ruha, valamint, ha csak fél adagnyi ruha van. Mivel a víz mennyiséget is beállítja a gép, így kevesebb ruhához kevesebb vizet szivattyúz.

A pamut mosás nálam is 2,5 óra, de a pamut gyors csak másfél. Ide jönnek a szennyezzet ruhák, szétválogatva.

Öblítő funkciót mindig kikapcsolom és egy külön öblítő programot állítok be, mert így jobb illatúak a ruhák.

2011. szept. 16. 15:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálam 20 perc a 40 fokos gyorsmosás, ezzel csak 1-2 ruhát mosok.

A hétköznapi ruhákat egy órás 40 fokos programmal mosom, ez bőven elég nekik. A fehéreket is ugyanezzel, csak időnként, havonta 1-2 alkalommal beteszek egy előmosást fehérítővel.

Hosszú programon szinte semmit nem mosok, csak ha valamiért extrém koszosak a ruháink, valamint a szőnyegeket.

2011. szept. 16. 19:01
 8/8 anonim ***** válasza:
30 - 40 perces elég, a szennyezetteket pedig vagy Vanish hozzáadással 40 C vagy 60 C.
2011. szept. 18. 19:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!