Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mi ez a bogár? Ellepték a...

Mi ez a bogár? Ellepték a lakást, hiába ölöm meg őket és fertőtlenítek mindent, újra jönnek! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Pici, 3 mm-es, barna, olyan alakja van, mint egy cserebogárnak. Eddig azt hittem, ez a lisztbogár, de nem megy a lisztbe! Átrágta magát a zacskós leveses zacsikon, bement a babérlevél tasakjába, minden fűszerbe, a cukorba, a szotyiba, a kamillateába, a többi teához is a filterek közé, egyszerűen en hiszem el! 2 hete pucoltam ki őket, mindent kitakarítottam. Ma is, de nézem, eltelik fél óra és megint ott van 1-2 az üres szekrényben. Mi ez? Mit lehet vele csinálni? Csak az én életem keseríti meg?
2011. szept. 7. 17:55
 1/10 anonim ***** válasza:
2011. szept. 7. 18:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Keress egy rovarirtással foglalkozó szakembert. Amikor hasonló problémám volt először megvettem minden vacak irtót amit lehetett kapni. Persze nem segített. Aztán ajánlottak egy szakembert, aki olyan vegyszerrel fújta le a fertőzött területet, ami nem kapható szabad kereskedelmi forgalomban. El is tűntek a bogarak. Nem került többe mint amennyit előtte kifizettem a 3-4 féle rovarirtó szerért.
2011. szept. 7. 23:04
 3/10 anonim ***** válasza:

zsizsik:

[link]

Zárható dobozokba tegyél mindent, és alapos rovarirtás.

2011. szept. 8. 03:11
 4/10 A kérdező kommentje:

ő az :( tegnap kidomestosoztam a szekrényeket, nem tettem bele semmit, ma reggelre 5 db volt benne. Szerintem bebújik a szekrény réseibe és ott túléli. Bele tudott mászni a fémdobozba is, akkor mibe pakoljak? Befőttesüveg jó?

Nem ártalmas ez az egészségre??? Nem terjeszt valami betegséget? mi van ha nem vettem észre és ettem olyan kajából, amibe belemászott?

2011. szept. 8. 06:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy bajod lenne tőlük. Pakolj mindent zárható üvegbe, zárható műanyagtárolóba. Olvass utána a szaporodásának, hogy mennyi időközönként rak petét, mennyi idő múlva kelnek ki, stb. Szórd be a padlót (repülni nem tudnak), a réseket rovarirtóporral. Hetenként ismételd amíg a probléma fennáll.
2011. szept. 8. 22:20
 6/10 anonim ***** válasza:
2011. szept. 8. 22:58
 7/10 anonim ***** válasza:

"A gabonazsuzsok egész fejlődése gabonafélék (búza, rozs, árpa, zab, köles, kukorica) magjában zajlik le, ritkábban gesztenyében és tölgy makkjában is előfordul. Lárvái a gabonaszemek belsejében fejlődnek, és ott is bábozódnak be."

Hiába tárolod a gabonaféléket is zárható dobozokban, ha abból kelnek ki. Ha ritkán használsz ilyesmit, ne vegyél egyszerre nagy mennyiséget, hogy gyakran cserélődjön.

2011. szept. 9. 10:40
 8/10 A kérdező kommentje:
SOS! mi az, hogy zárható doboz?? Befőttesüveg? Kávésüveg is jó, aminek műanyag csavaros a teteje? Megyek boltba ilyeneket venni, de feleselegesen nem akarok!
2011. szept. 9. 14:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Befőttes üveg, műanyag fedeles jól záródó tároló. Fém doboz nem jó, mert abba belemásznak. Még ha kikelnek is ezekben a tárolókban, csapdába estek, a fertőzött holmival likvidálni lehet őket!
2011. szept. 9. 15:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Jól zárható műanyag dobozok (aminek szorosan zár a teteje), befőttes üvegek, stb.
2011. szept. 9. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!