Demko Feder gyapjútakarót moshatok mosógépben? Nem az anyaga hanem a súlya miatt kérdezem. Párnát már mostam ki kimélőprogramon.
én nem merem betenni
Te használsz rá huzatot vagy csak azzal takaróztok?
első vagyok
vagy tisztító vagy van ilyen gőzölős takarítógép azzal
én soha nem mostam, mégsincs semmi baja. natúran használjuk, úgy melegít a legjobban.
nekünk anno a boltban azt mondták, hogy öntisztuló. és tényleg. már 10 éve megvan, de se nem büdös, se nem koszos. én nem tenném tönkre azzal, h kimosom.
Tisztelt kérdező!
Ha royal kaschmír a takaró az mosható mosógépben minden egyéb demko-s gyapjú csak kézzel kézmeleg vízben (amit alább leírok)!
Nehogy mosodába vigye mert csak tönkreteszik és a mosógép is tönkre teheti!!
Egyetlen helyen titsztítják (Budapesten) szakszerűen:
Sejben Imre 1111 Bp Budafoki u 17/c tel: 2097047
Ezt azért tudom mert az Úr tőlunk(demko) vesz spec. mosószert!!!
Az ágynemű csak megfelelő óvatosságal mosható 30C-nál nem magasabb hőmérsékletű bő mosólében speciális gyapjú mosószerrel nyomkodva. Ajánljuk a DEMKO által forgalmazott lanolinosmosószert.Mosógép és centrifuga használata tilos!Kerülje a hosszú idejű áztatást. Szárítás lehetőleg vízszintes helyen vagy legalább 3 kötélágon szétterítve történjen.
A gyapjú "természeténél fogva" filcelődésre hajlamos, ez azonban kedvező tulajdonságát nem befojásolja.
Az árú használati értékét minimálisan csökkenti, viszont az élettartamát lényegesen növeli (elsösorban a derékalj és a fejpárna esetén) ha a terméket 100%-os pamut alapanyagú huzattal (lepedővel) használják. Közvetlen használata a mosás gyakoriságát növeli. A bevarrt jelképsort feltétlenül vegye figyelembe!
Érdemes a termékeket sűrűn szellőztetni. A szellőztetést ködös, nyirkos időben heti gyakorisággal célszerű végezni. A nyári napos időszakban szórófejes spricceléssel párásítsuk és csak árnyékos helyen szellőztessük a terméket. Időtartama alkalmanként 8 óra, vagy napi 1-2 óra. A derékalj szellőztetése különösen fontos. Ezenkívül célszerű hetente 1-2 alkalommal forgatni, a forgatás mindkét irányban történjen - vagyis cserélődjön a két oldal és a fej- és lábrész is. Ezzel lehet biztosítani a derékalj egyenletes terhelését. A friss levegő segít abban, hogy a gyapjú- még évek múlva is megőrizze üdeségét és puhaságát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!