Ha egy olyan tálban mikróztam kaját (100% melamim), amiben nem lehetett volna, mik a következményei?
"A melamin kis mennyiségben nem toxikus, azonban ha rendszeresen, hosszabb ideig a szervezetbe jut, elsősorban a vízkiválasztási szerveket támadja meg, hólyag- és veseköveket, illetve hólyagrákot okozhat."
Vagyis, ha 1x előfordul, az nem gáz, csak figyelj oda. Én a múltkor majdnem szívrohamot kaptam, mert anyósom vett a gyerekemnek kistányért+kanalat. ÉN BAROM! Nem néztem meg rendesen és 1 hétig abban melegítettem neki az ennivalót. Ki is dobtam a francba a kukába!
Igen, de a melamim csak akkor veszélyes igazán, ha belemegy a kajába, ha csak egy abból készült tálból eszik akkor nem.
Így felmerül a kérdés, hogy mégis mi a különbség aközött, hogy meleg kaját eszik belőle, vagy a mikróban megmelegített kaját??
Első vagyok.
A mikró nem egyenletesen melegíti az ételt, a szélein forróbban, és mivel a káros anyagok magas hő hatására oldódnak ki, ezért veszélyesebb mikrózni, mert nem tudod szabályozni. Az étel ugyan lehet hogy nem melegszik benne meg annyira, de épp elég, hogy a tál megmelegszik.
Én mindig porcelánban melegítek a gyereknek. Nekem is van ilyen melamin tálka, jól elhasználjuk darabolt gyümölcsökhöz, meg kekszhez. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!