Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen következményei lehetnek...

Milyen következményei lehetnek, ha nem tudok fizetni? Valakinél valami tapasztalat?

Figyelt kérdés
10emeletes panelban lakom,pályázaton pénzt nyert felújításra.A rám eső rész 420ezer ft,vagy havi 7000ft 7évig.Nem írtam alá szerződést,mert úgy érzem belekényszerítenek egy olyan hitelbe amit nem tudok már vállalni.
2009. szept. 25. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a közös képviselőt, mert ha pld. a fűtésszámlád a korszerűsítés után kevesebb lesz havi 7.000 Ft-tal, máris "nyertél", azaz nem kell ráfizetned.
2009. szept. 25. 16:52
 2/6 A kérdező kommentje:
A fűtés télen 10ezer,ebből 5ezer alapdíj.igazából nem befolyásolja,mert ég korrekció után így is visszakapok belőle.
2009. szept. 25. 17:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha ez társasházi öröklakásnak minősül akkor az összes lakó egybehangzó nyilatkozata szükséges. Szerintem nagyon sokan nem tudnának most egy ilyet bevállalni. Tehát ha nem írtál alá semmit, akkor ne fizess.
2009. szept. 25. 17:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a helyzet, de hozzánk még nem nyújtották be a szálát. Mellesleg bennünket személy szerint meg sem kérdeztek, hogy akarjuk-e a felújítást, vagy nem.

A alkásra így is van kb. 25eFt tartozás. Ez ebból adódik, hogy pár éve fölkeresett a közös képviselő, hogy a lakás kettővel előttem lévő tulajdonosa nem fizette be az összes közös költséget. Ez még valamikor a 90-es évek elején lehetett. A kamatokkal együtt most kb. 25-30e-t kéne befizetnem. 2001-ben vettük a lakást. Az adáavételi szerződésben benne volt hogy a lakás tehermentes és minden tartozástól mentes.

Nem arról van szó, hogy 25e Ft-ot nem tudnék kifizetni, de nem tartom jogosnak, hogy más tartozását fizessem én ki. Tudják az illető nevét, keressék meg és hajtsák be tőle.

Múlt hónapban kapta egy bírósági levelet, hogy a 25e Ft miatt beperelt a közös képviselet. Kicsit nevetségesnek tartom ezt az eljárást, mikor vannak a házban is akik több százezerrel tartoznak a közüzemi számláikkal.

2009. szept. 25. 18:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kell fizetned.,csak akkor ,ha a közgyűlés megszavazta,és az alapszabály szerint a többség döntése kötelező a kisebbségre,akkor viszont fizetned kell.De ebben az ügyben szerintem minden lakó egyetértése kell.Az előzővel szembeni eljárás viszont törvénytelen.Senki nem köteles az előtte lakó tartozását kifizetni.
2009. szept. 25. 21:04
 6/6 anonim ***** válasza:
18:04-es, az előtted lakó közös költség tartozását nem követelhetik Tőled! Olvassák el a társasházi törvényt! Semmiképp nem a te sarad!
2009. szept. 25. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!