Miért van az, hogy fél napon át pakolok, rámolok, porszívózom, mosogépezek midnennap és mégis kupi és kosz van?
3 éves, 4 hós, férj
itthon vagyunk egész nap. apa dolgozik
ja...és főzni is ritkán főzök
Ti hogyan csináljátok, hogy legyen időtök, de mégse áll halmokba a szennyes és poros minden(pld padló)?
Például nekem egy gyerekem sincs, így könnyű :D
De ha visszaemlékszem, amikor kicsi voltam, nálunk se volt soha rend és tisztaság. Anyukám szerint többet ér az, hogy volt ideje játszani velünk, mint a tipp-topp lakás.
Emlékszem, egyszer meglátogattuk egy barátnőjét, ahol hófehér padlólap fogadott a közös helyiségekben. Anya csak nézett, kérdezte a barátnőjét, hogy csinálja.
A barátnő azt mondta, nem bonyolult, napi 5-6szor felmossa és kész.
Hát igen. Ez az, amit tuti én se fogok csinálni :D Most naponta mosok fel, nem sokat mászkálunk ki-be, mégis másnapra poros és koszos a padló. De nem ez a legnagyobb tragédia az életben, azt hiszem :D
Ha egyszer megtudom ennek a titkát, árulni fogom és gazdag leszek. :)
4 hós, férj és én. 80 négyzetméteres ház, köpetnyi kert.
Minden nap mosok, heti 2x vasalok, porszívózok, port törlök, elpakolom a leszedett ruhát, fürdőszobát, wc-t pucolok, mégis mindig olyan, mintha bomba robbant volna.
Valamit biztos én nem csinálok jól....
Nálunk sem tökéletes minden, de! Van egy bevált rutin, így 3 perc alatt vendégfogadó-képesek vagyunk bármikor:
Ha vmit használok, és végeztem, azonnal vissza a helyére. ha ki kell mennem pl wc-re útközben folyamatosan rakom el, ami nem odavaló: cipő a szekrénybe, póráz a fogasra, seprű az ajtó mögé. De kell hozzá egy u.ilyen beállítottságú család is! anno, lánykoromban hiába csináltam ezt, a családom nme volt ilyen rendszerető.
Most a férjemmel, szinte tökéletes :)
No, meg a lakberendezés is döntő fontosságú. Nincsenek nyitott polcaink, azok könnyen rumlissá válnak: egy két porcelán csecse, egy két könyv, levél, újság... és máris kész a rendetlenség.
Szóval a két kulcsszó: a "folyamatos" rendrakás (tehát mindig egy picit, és a jó berendezés.
És mégegy: csak olyan dolgaink vannak, amire tényleg szükségünk van, kevesebb dolgot könnyebb is rendben tartani.
Tehát első lépésnek lehet, hogy egy alapos szortírozás kéne, ruhák, újságok stb, nagyon sok helyet elfoglalnak, és könnyen lezs belőle rendetlenség.
A padlót töröld fel naponta egyszer.
Ahol gyereket öltöztetsz, abban a szobában legyen egy ruháskosár, amibe bedobod a piszkos ruhát.
Hidd el, hogy napközben a szanaszét heverő játék nem rendetlenség, hanem az élet része. A három éves ott akar leni ahol te vagy, és odaviszi a játékait. Nem fog a szobájában építgetni, amíg te főzöl, vagy csak ritkán.
Nálunk minden szobában van egy doboz, ha gyorsan kell rendet rakni, abba szedem össze, aminek másik helyiségben volna a helye. a lépcső alján és tetején meg pinceajtó mellett is áll egy-egy ilyen kosár, ide a fel- és leszállítandó dolgokat gyűjtöm.
És vedd lazán a dolgokat, a legfontosabb, hogy összeszokjatok, jó legyen a hangulat, és tudj eleget pihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!