Gáz főzőlap, vagy kerámia lapos, melyik a jobb és miért?
Kár,hogy dátum szerint vannak kiírva a gyikok!
Azt hinnék elevúlt de sok érdekes témában nem számit 5-10 év, a probléma fennáll még ennél hosszabb idön át is!
A gáz és villany használatának vitája már Edison korában kezdődőtt aki saját költségén Manhattanban már 1897 ben bevezetette a villamos áramot és az egyre bővülő háztartásí gépek eszközök feltalálásával háttérbe szorította az akkor még csak világitásra alkalmas széngázt aminek hőenergija csak a főldgáz bevezetésével a 30 as évektől kezdett újra tért nyerní napjainkig!
A főzéshez használt eszközök hatásfoka és légszennyezése közel azonos,a villany előállítására is foszfális energiát használnak többnyire és a még mindig veszélyes atomreaktorokat!
A válaszolók saját tapasztalataikat írták meg ami azért ellentmondó, mert a készülékeik nem egyformák!
A házilagosan bekötött kerámia tűzhely hatásfoka nagyban fűgg a rendelkezésre álló vezetékek átmérőjétől és minőségétől!
A régi és gyenge hálózatot annyira leterhelheti egy közepes kb.2500-3000 wattos fogyasztó mint egy villany főző, hogy a vezeték fog melegední ( tűzveszély) és a feszültségesés akár 20 % os is lehet mikoris 220 volt helyett csupán 170 volt jut a készülékre!!!
Akik ilyen helyzetben vannak ( tudtuk nélkül is) azok panaszkodnak,hogy az elektromos főzőjük lassabban melegit mint a korábbi gázkészülékük tette.
Ugyanennek az ellenkezője is fennál ha elavúlt gázkészülékkel rendelkezik valaki főleg ha régen tisztitotta ki a fúvókáit szakember, amiről köztudott időnként kalibrální szükséges az optimális müködéshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!