Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Felesleges (nek tűnő) háztartá...

Felesleges (nek tűnő) háztartási gépek?

Figyelt kérdés
Például a morzsaporszívó nagyon annak tűnik. Egyéb ötletek?

2011. júl. 11. 13:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

anyámra is minden szart rásóztak anno :)

az én lakásom nem egy hodály, szóval meggondolom, h mire van szükségem.

a botmixert nem tudnám nélkülözni, sem az elektromos habverőt.

de pl szárítógépre, fritőzre, kvfőzőre, nincs szükségem.

TV-m sincs, mert amúgysem nézném. akkor meg minek fogja a port?

2011. júl. 11. 16:45
 12/18 anonim ***** válasza:

nekem a citromfacsaró a felesleges, hisz kézzel egyszerűbb és mosogatni se kell. Ja meg a tojás-szétválasztó!!! Na az milyen fura! Meg volt anyósomnak uborkalift tupperes nemtom hány ezer ft. Vagy most csak elektromosokról beszélünk?

Amúgy a habverőt én se tudnám nélkülözni, meg a botmixert.

2011. júl. 11. 17:19
 13/18 anonim ***** válasza:

Hát tényleg mindenkinek más a felesleges és a nélkülözhetetlen masina. Sokmindentől függ, főleg attól, hogy hány személyes a háztartás illetve az életkortól is függhet szerintem.

Ami nekem nem kell/kéne:

morzsaporszívó (bár kisgyermekes házban jó ha van),

salátacentri (ezt írták már),

szárítógép (csak ketten vagyunk, panel, jó nagy erkéllyel)

elektromos kávéfőző (mert én nem kávézok, férjemnek egy nap elég egy adag kv, amit a kotyogós lefőz--lehet ha lenne egy ilyen multifunkcis csoda mizéria, akkor kihasználnám a cappucinóhoz, de amíg nincs, addig jó nekem a porból készült is),

teafőző, vízforraló,

szeletelő mütyürkék (én jobban szeretem a fokhagymát is kézzel-késsel aprítani),

kenyérpirító most totál felesleges, egy évben 4szer eszünk, azt meg a gázon is meg lehet csinálni,

kenyérsütő (nagyon kevés kenyeret eszünk),

szőnyegtisztítógép (ahhoz hogy 1 évben 1szer használjam drága, mellesleg nincs is szőnyegem :) ),

fritőz,

húsdaráló, mákdaráló, fagylaltgép

Kb. ennyi.

De biztos vagyok benne, ha nagyobb lesz a családunk, akkor sok-sok dolgot beszereznénk, már csak időspórolás végett is, hiszen általában sokkal gyorsabban lehet végezni akármivel gép segítségével.

2011. júl. 11. 21:28
 14/18 anonim ***** válasza:
Én semmi ilyet nem tudok mondani. Mi mindent használunk, csak váltakozva: pár hónapra rákap valaki, naponta használja, aztán hónapokig porosodik, aztán megint előveszi valaki, és így tovább. Mondjuk szárítógép meg fritőz nincs, nem tudom, hogy azokkal is így lenne-e.
2011. júl. 11. 22:30
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Van egy gyümölcscentrifugám(eladó!!!). Friss házasokként vettük,kb 22 éve...összesen ha ment 20 percet.
2011. júl. 11. 23:02
 16/18 anonim ***** válasza:

- szárítógép - mégsem az angoloknál vagyunk, ott megértem hogy szükség van rá...

- elektromos kenyérvágó

- szendvicssütő - én annak tartom....szerintem sokkal finomabb szendvicsek készülnek a sütőben

2011. júl. 12. 10:21
 17/18 anonim ***** válasza:

Anyukám hibájából tanulva már be sem szereztem: fritőz, elektromos kenyérvágó (az egy időben mekkora sláger volt :), gyümölcscentri, turmixgép, morzsaporszívó. Megvettük, kaptuk, de gyakorlatilag sosincs használva: kenyérpirító (ha nagyritkán megkívánjuk, sütőben tökéletes), fondue készlet (kb. 3x használtuk 5 év alatt), kávéfőző (igen, mi is kotyogunk), összenyomós szendvicssütő (ua. mint a fondue), elektromos citromfacsaró (ugyanmár), otthoni grill (sütő, grilltepsi, leginkább pedig kiskertben faszénen). Ami viszont szerintem elengedhetetlen és ezzel többeteknek ellentmondok: aprító. Nem a teleshopos xtízezer forintos, csak egy kis háromezres. Rühelltem hagymát vágni, mert napokig! érződött a bőrömön. Ebbe 5 másodperc. tökéletes turmix és botmixer helyett is, tökéletes krémlevesekhez, turmixokhoz. Porcukor, darált dió szintén működik benne. A nagy kedvenc: dinsztelt májdarabok, pici vaj, tejszín, hagyma, gomba, fűszerek. 5 mp az aprítóban és kész az isteni kenhető májas. És baromi kis helyet foglal. Nálunk elengedhetetlen még a vízforraló, amit naponta 5x-10x használunk, mert sok 3in1 kávé, illetve tea fogy, de ha pl. tésztát főzök, akkor is pikk pakk 1,8 litert felforralok, a többit melegvízből kipótlom és nem kell 20 percet várni, hogy felforrjon a víz.

A kedvencem viszont, ami anyukám kért tavaly karácsonyra és akkor használtuk, de azóta sem vette elő: házi vattacukor készítő :DD

2011. júl. 12. 18:31
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem például nem fölösleges a szárítógép. Igaz, szereti az áramot, de sokszor jó, hogy van. Télen például nem száradnak meg hét végén a munkásruhák, azokat szárítom benne, és például most a törülközőket. Családi házban lakom, ahol télen sincs gatyaszaggató meleg, ha meg letakarom a radiátorokat, minden vizes lesz.
2011. júl. 31. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!