Hány fokon mossam ki a lányom plüssjátékait, hogy a bacikat kipusztítsam, de a színük lehetőleg ne fakuljon?
Ez egy szép ellentmondás. A baciknak 115 Celsius fok kell, na ezt semmi játék nem bírná ki, arról nem is szólva, hogy a mosógép se bírja.
Egyébként 30 fokon szokott mosni a párom, és semmi baja a gyerekeinknek.
Nyugodtan moshatod 30-40 fokon, lehet kapni fertőtlenítős, színkímélő mosószert, így nem marad benne baci. De nagyjából mire megszáradnak a plüssök, megint tele lesznek kórokozókkal, mert azok velünk, körülöttünk élnek a levegőben, talajban, testünkön és -ben, stb.
Persze 1-1 adott kórokozó megfékezésére tökéletes megoldás a fertőtlenítős mosás, lemosás.
Természetesen tudok róla, hogy a baktériumok velünk élnek. DE nem értem, miért baj az, hogy a játékait, amiket a szájába vesz, az utcán, boltban stb ledobál a földre, és naponta játszik vele, szeretném kitisztítani. Ha annyira nem baj, hogy vannak baktériumok, akkor a cumisüvegeket, evőeszközeit miért kell kifőzni, sterilizálni? A ruháit miért kell vasalóval fertőtleníteni?
A fertőtlenítős, színkímélős mosószer tippet köszönöm, valami ilyesmi választ szerettem volna kapni.
Én a poratka allergia miatt 60C°-on mosom az ágyneműt és ami bírja, mert ott már kidöglenek, de sajnos amin látszik, hogy nem fogja bírni azt csak 30 vagy 40 C°-on és valóban a fagyasztóba ha berakja az ember 1 éjszakára akkor az is kiöli őket.
De itt a probléma kicsit más.. mintha a dm-ben láttam volna öblítőt ami fertőtlenít is, így lehet azzal kimosod valamilyen alacsony hőmérsékleten és duplán átöblítteted akkor az is elég hatékony. Nomeg van vanish-ben is olyan ami elvileg foltot is eltávolít, de a baktériumokat is elintézi nem klóros, azt is érdemes használni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!