Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hány fokon mossam ki a lányom...

Hány fokon mossam ki a lányom plüssjátékait, hogy a bacikat kipusztítsam, de a színük lehetőleg ne fakuljon?

Figyelt kérdés
2011. júl. 10. 19:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Ez egy szép ellentmondás. A baciknak 115 Celsius fok kell, na ezt semmi játék nem bírná ki, arról nem is szólva, hogy a mosógép se bírja.

Egyébként 30 fokon szokott mosni a párom, és semmi baja a gyerekeinknek.

2011. júl. 10. 19:50
 2/11 A kérdező kommentje:
Hm, te nagyon okos vagy! Köszi a "választ"!
2011. júl. 10. 20:02
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Ne hidd, hogy 40C nem lesz szép, sőt még tiszta is. Baci meg volt, van meg lesz is. Én ezen a hőfokon mostam a gyermekem játékait, még így is volt,ami összement, tönkrement.
2011. júl. 10. 21:13
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
az első válasszal mi a baj? tényleg ellentmondás. viszont tudok fertőtlenítős öblítőt, guglizz rá! ahhoz nem kell ezer fok!
2011. júl. 10. 21:30
 5/11 anonim ***** válasza:
54%

Nyugodtan moshatod 30-40 fokon, lehet kapni fertőtlenítős, színkímélő mosószert, így nem marad benne baci. De nagyjából mire megszáradnak a plüssök, megint tele lesznek kórokozókkal, mert azok velünk, körülöttünk élnek a levegőben, talajban, testünkön és -ben, stb.

Persze 1-1 adott kórokozó megfékezésére tökéletes megoldás a fertőtlenítős mosás, lemosás.

2011. júl. 10. 21:55
 6/11 A kérdező kommentje:

Természetesen tudok róla, hogy a baktériumok velünk élnek. DE nem értem, miért baj az, hogy a játékait, amiket a szájába vesz, az utcán, boltban stb ledobál a földre, és naponta játszik vele, szeretném kitisztítani. Ha annyira nem baj, hogy vannak baktériumok, akkor a cumisüvegeket, evőeszközeit miért kell kifőzni, sterilizálni? A ruháit miért kell vasalóval fertőtleníteni?

A fertőtlenítős, színkímélős mosószer tippet köszönöm, valami ilyesmi választ szerettem volna kapni.

2011. júl. 11. 07:39
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
Mennyi idős a gyereked? 6 hetes kor után már régen se vasalták a pelenkát, hogy fertőtlenítsék. Hacsak nem immunhiányos (pl. koraszülött) babáról van szó, akkor ne vidd túlzásba a fertőtlenítést, mert inkább kárt okozol vele (egyrészt növeli az allergiára való hajlamot, másrészt maradhat egy kis fertőtlenítő mosószermaradvány a plüssjátékban.)
2011. júl. 11. 23:02
 8/11 A kérdező kommentje:
Feltettem egy egyszerű kérdést. Senkitől nem kértem kioktatást. Szinte senki sem a kérdésemre válaszolt, mindenki azzal van kiakadva, hogy a baktériumok meg a kosz kell a gyereknek. NEM ezt kérdeztem.
2011. júl. 12. 19:31
 9/11 anonim ***** válasza:
95%
Mosd ki 40 fokban. Ha megszáradt, tedd a mélyhűtőbe egy éjszakára, baci megfagy.
2011. júl. 12. 23:24
 10/11 anonim válasza:

Én a poratka allergia miatt 60C°-on mosom az ágyneműt és ami bírja, mert ott már kidöglenek, de sajnos amin látszik, hogy nem fogja bírni azt csak 30 vagy 40 C°-on és valóban a fagyasztóba ha berakja az ember 1 éjszakára akkor az is kiöli őket.

De itt a probléma kicsit más.. mintha a dm-ben láttam volna öblítőt ami fertőtlenít is, így lehet azzal kimosod valamilyen alacsony hőmérsékleten és duplán átöblítteted akkor az is elég hatékony. Nomeg van vanish-ben is olyan ami elvileg foltot is eltávolít, de a baktériumokat is elintézi nem klóros, azt is érdemes használni.

2011. júl. 16. 17:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!