Profi takarítók háziasszonyok: mik a legtutibb, legjobb tisztítószerek és mosószerek, amiket használtok?
Vízkőoldásra nekem a domestos ZERO (fekete flakonos család) vált be, zselés állagú, nem csorog le a felületről, erős.
Fugatisztításra gőztisztító kis gép a lidlből és ugyaninnen a W5 márkájú fugatisztító spray.
Zuhanykabinra is jó az aldis, lidl-ös általános fürdőszobai tisztító.
WC-re a lefolyóba dobható szétpezsgő tabletták nekem nagyon beváltak, abból az aldis tandil márkájút szeretem.
Használok wc olajat a felületre, fertőtlenít, jó illata van- brando márkéjút veszek az eurofamily-ben.
Mosogatószert kézi mosogatáshoz sima sárga PUR nagy, 5 literes kiszerelésben, általában a pennyben van időszakonként verhetetlen áron, átöntöm kis pumpás flakonba, amennyi kell, mosogatógéphez ami épp akciós, a finish tablettákat szeretem, de az aldis tandil is hozza ezt a szintet. Gépsóból a rossmann sajátmárkása jött be, de az majdnem mindegyik kb egyforma és nem egy nagy tétel.
Mosógép tisztításhoz a Lanza kis flankonos mosógéptisztító folyadéka a legjobb nekem, beáztatás után az öblítőszerfakkot is szépen leoldja, jó illatot hagy. Mosogatógéphez rossmann vagy aldi saját márkás citromos tisztítókat szoktam venni.
Konyhában a felületre szeretem a frosh zsíroldó sprayt és a dettol fertőtlenítős sprayt, tisztaságillatot is kölcsönöznek, sütőhöz pedig a dm denkmit mérkájú befújható habos sütőtisztítóra esküszöm.
Felmosószerből- padlólap van szinte mindenütt- bevallom, illat alapján választok, ott nagy különbségeket én nem láttam, a frosh levendulás és a proper levendulás általános felmosók mellett tavasszal szoktam gyöngyvirágosat is venni, abból nekem az ajax tetszik a leginkább.
Wc papír-papírtörlő ár-értékarányban az ooops márka talán a legmegérősebb, akcióban szoktam bekészlezetni.
Mosószerből használok kézi/finommos-shoz folyékonyat, az aldis tandil színes gél teljesen ok, de gépben főleg porral mosok, nem marad annyi lerakódás, ebből amikor jó akció van, akkor fehér ruhákhoz a weiser riese, színeshez sokféle jó: omo, alidis tandil vagy dm-es denkmit- a persil és az ariel is jó, de elég drágák lettek, annyival nekem nem ad többet.
Minden mosáshoz használok mosószódát (a mosószerek adalékanyaga is)- sokkal szebb a mosás, áztatni is jó pl zoknikat, sportruházatot stb. Ebből a pennyből készletezek be kilós papírzacskósat, ha olyan 6-700 ft/kg áron akciós. Áztatni még a biopon áztatópor is jó (kis kartondobozos), annak nagyrésze is mosószóda tk.
A welldone márka jó még zsíroldóból, finom szemcsés súrolókrémből (konyhába), illetve sokkal olcsóbb és jobb is a fertőtlenítő mosószeradalék folyadéka, mint a dettol vagy brando márkáknak (ez tk alkoholos fertőtlenítő, nálunk a sportruházatnál szuper).
Öblítőszer illata megint szerintem az egyik legszubjetkívebb dolog, arra bevallottan is többet költök az ésszerűnél, mert a Tesori d’Oriente család byzantinum illata nagy kedvenc, ebből a 750 ml-es akciósan is 1500, szóval ez inkább az ízlés miatt drága, de a minősége is egészen más, mint a szokásos coccolino és társai.
Nekem az Auchan sajátmárkás spréi váltak be, van egy "fertőtlenítő" szer, van egy konyhai zsíroldó és van egy fürdőszobai vízkőoldó, mind három ár-érték arányban nagyon ott van .
Felmosáskor a vízbe löttyintek egy kis domestost, abból van egy fekete flakonú citromos, annak egész vállalható illata van, igaz utána mindig áttörlöm vízzel, hogy ne a száradó-párolgó vegyszert inhaláljuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!