Hogy kell az étolajat leszűrni sütés után, hogy többször is lehessen használni?
Figyelt kérdés
2011. jún. 29. 19:36
1/15 anonim válasza:
Egy egyszerű kis fémszűrőn át öntöd, csöpögteted. Nem tudom, hogy van-e rendes neve de gondolom, érted, hogy mire gondoltam. Édes anyám, legalábbis így szokta.
2/15 anonim válasza:
A sütéssel az olaj kémiailag romlik a szűrés nem megoldás a többszöri használásra.
3/15 anonim válasza:
Tea-szűrő. De ugyanaz nagyban: leves-szűrő (nem tészta-szűrő!!)
4/15 anonim válasza:
ez csak akkor megoldás,ha előtte nem volt túl forró az olaj. a forró volt akkor az már rákkeltő, inkább öntsd ki.
és a sok olajban sütés úgysem egészséges.
5/15 anonim válasza:
Nem érdemes többször újra felhasználni, mert rákkeltő anyagok keletkeznek benne. (tudtommal)
6/15 anonim válasza:
Hú de gazdag itt mindenki!! Egy sütés után kiönteni az olajat.
Arra vigyázz,hogy az olaj ne égjen meg,amig átszűrve (sűrű szövésű kisszűrő) világossárga,addig süthetsz benne.
Ha már barnás,akkor dobd ki.
7/15 anonim válasza:
A leszűrt olajat hűtőbe tárold.
Rák-nem rák... nem mindenki engedheti meg magának minden alkalommal a friss olajat.
8/15 anonim válasza:
Én is mindig leszűröm. Csak az alját öntöm ki.
A legújabb kutatások szerint nem csak a használt olaj rákkeltő,hanem a használatlan is. Ezért javasolják (újra),hogy zsírral főzzünk,mert az sokkal egészségesebb. Azonkívül az étel íze is sokkal finomabb.
9/15 anonim válasza:
Nem szabad újra használni, az egészséged fontosabb! Eleve használj kevesebbet, meglátod ha jobban figyelsz rá, jóval kevesebb is elegendő a sütéshez. Próbáld ki a sütőfóliát, abban porhanyósak, és finomak lesznek a husik és még olaj sem kell.
10/15 anonim válasza:
Én azt a szűrőt használom, amit a hosszúkávé-főző gépekhez kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!