Melyik a gazdaságosabb, mosogatógéppel mosogatni, vagy kézzel, víztakarékosan?
a mosogatógép tényleg azért jó, mert időt és energiát takarítasz meg vele. pénzt tuti nem. ha azt nézed, h egy jobb gép 100 rugó. ebből egy évig mosogatsz kézzel, a vizet és mindenféle más tartozékot beleszámítva.
mondjuk nálam nem fér el a gép, szóval marad a gumikesztyű és a sikálás. bár annyi cuccot sosem koszolunk össze, h sírjak miatta. talán majd ha gyerekünk lesz. akkor tuti veszek egyet, mert a mosogatás helyett biztos lesz egy halom más dolgom :)
Msogató gép inkább a nagy családosoknak éri meg, ahol foylton sok a mosogatni való. Mi ketten vagyun, ezért nem éri meg. :) És még ha sok is a mosogatni való, max 10 perc alatt végzek.
Énis észrevettem, hogy a mosogatógépnél mosott pl poharakon sokszor ott marad valami dzsuva. Poharakat hatékonyabban lehet kézzel mosni. Egy gép, hogy sikálja ki belül?
"Elolvasnám a használati útmutatót, ha lenne (neten sem találtam)"
A mosógépek működési alapelve ugyan az. Biztos vagyok benne, hogy valamelyik hasonló gépnek fent van a leírása.
De persze ha nem érdekel, nem kell elolvasni, csak utána ne fogd erre a dolgot.
Igen, jóval kevesebb víz (na meg a csatorna díj is), valamivel több áram, és anyagilag kb. ugyanott vagy, viszont tényleg rengeteg időt és fáradtságot spórolsz vele.
Ha kicsi a konyhád, vehetsz 45cm-es gépet is, ez 9 terítékes, nekem is csak ez fért be. Valószínűleg ekkora családnál naponta is beindíthatod, de addig is tudsz mást csinálni, amíg mosogat.
A nagyobb edényeket én inkább elmosom a csapnál, mert elfoglalja az egész kosarat.
Én is a mosogatógépre szavazok. A villanyszámlát ugyan megdobja kb.2000-2500 forinttal, de 2-3 köbméter vizet (ami csatornadíjjal együtt minimum ugyanennyi) tuti megspórolok. Van trükkje a bepakolásnak, erre rá kell érezni, ki kell tapasztalni, hogy melyik edényt hová és milyen sűrűn érdemes rakni. Nem minden edény és pohár bírja a gépet, sajnos apránként érdemes lecserélni (töréskár mindig van, a pótlást pedig megfelelően kell választani), addig kézzel el lehet mosogatni azt a néhány érzékeny darabot.
Az idő! Csodálatos, hogy sosem állnak a mosogatóban az edények, hanem folyamatosan a gépben gyűjtjük, amikor megtelik, megnyomom a gombot és kész. Nem ázik a kezem (mondjuk a nagyobb fazekat, lábost én is kézzel mosogatom el, mert rengeteg helyet foglal a gépben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!