Szerintetek egy földszint + 3 emeletes belvárosi (BP) társasház belső udvarában szabad-e (illik-e) szőnyeget rázni?
Szombat délelőtt, nagytakarítás kellős közepén rám szólt az alattam lakó szomszéd (nagyon nagyon idegesen), hogy hagyjam ezt abba mert beszáll hozzájuk a por, sőt az alattam levő 3 szinten minden lakásba is. Nem nagy méretű szőnyegről van szó, hanem ami a konyhában van (1,50m x 1m) és a fürdőszobairól. Mondtam, hogy más is a gangon rázza a szőnyeget, erre azt reagálta, hogy majd másnak is szól, de hogy menjek le szépen az udvarra. Egyrészt nincs poroló másrészt a földszintieknek nem lenne rossz ha mindenki levinné a saját szőnyegét az orruk alá? Felhívtam anyukámat és ő azt mondta, hogy szerinte ez íratlan szabály, hogy társasházban nem illik szőnyeget rázni. Anyukám soha életében nem lakott társasházban és még csak nem is volt ilyen ismerősünk.
Mit tanácsoltok? Porszívózzam a szőnyeget inkább vagy vigyem le tényleg az udvarra? köszi
Szia!
Jótanács:Mosd ki inkább kézzel kádban és mindig porszívózd.
Régen voltak ezeknél a társasházaknál a fsz-en direkt porolók, de ezek már nincsenek. Viszont tényleg nem jó porolni más "fejére".
Nem illik bizony. Az ember arrafelé szellőztet, ott szárítja a ruháit (ha nem a gangon, akkor az ablak előtt), rárázni a port igen neveletlen dolog.
Laktam társasházban, de ez nem is ettől függ, teljesen logikus, hogy nem rázzuk a szőnyeget a másikra. Porszívózd ki, aztán tedd be a mosógépbe.
17:13 akkor kirázod kicsit a lakásban, aztán beteszed a mosógépbe. Az hogy nem jut eszedbe a megoldás, nem jelenti azt, hogy a lakásod koszát a többi lakóra rázhatod. Akkor sem, ha feltételezed, hogy más is ezt csinálja. Egyszerűen bunkóság.
Én panelban lakom, de itt sem jut eszembe az ablakban kirázni a szőnyeget, hogy bemenjen az alattam lakókhoz. Ehhez csak egy minimális kulturáltságra van szükség..
A régi házak udvarán valóban van poroló elvileg. Vidd le, és rázd ki ott. Nem illik másokat a porolással zavarni. Én se örülnék neki.
Nekem mosógépben mosható szőnyegem van, és az ágytakarómat is ott mosom rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!