Egy 2x2 m-es rongyszőnyeget hogyan lehet kitisztítani?
Fürdökádban kézzel.Kicsit macerás de én már csináltam.
A férjem segített kicsavagni,majd a teraszon megszáradtt.
Mi is kádban szoktuk, de lábbal. Belerakod, felengeded vízzel, zokni le és taposd! Amíg leengeded a vizet, emeld ki a szőnyeget, amennyire tudod (én a párom hívom erre a feladatra :D).
Aztán mosószeres vízben hagyod ázni egy-két órát, 20-30 percenként megtaposod.
Leengeded megint a vizet, és még egy kör mosószerrel mehet ugyanígy.
Aztán sima víz mehet rá, jól kitaposod, és leengeded a vizet. Ezt addig ismétled, amíg már nem jön mosószer belőle.
Végül kirakod száradni. Mi panelban lakunk, így a kád fölött szárad, ez több napot is igénybe vesz. Kicsavarni képtelenség, szóval szerintem azzal ne is kísérletezzetek. Ha van udvar, vigyétek ki, aztán feltörlöd a vizet, ami kicsöpögött.
Kicsit fárasztó, de amúgy szerintem még jó móka is, imádom taposni a szőnyegeket, évente 2-3 alkalommal biztosan megcsinálom :D
2 x 2 -es egy kisebb fajta középszőnyeg!
Csak betonon fognék hozzá, gyökérkefével, slaggal. Amikor már tiszta, és esetleg nincs hova felteríteni, tégy a két széle alá 1-1 hokedlit, akkor a közepén, ill. a két szélén kezd el kicsorogni belőle a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!