Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mosógép dobja mögül hogy...

Mosógép dobja mögül hogy lehet kiszedni valamit? SOS

Figyelt kérdés
Valami mögé szorult valószínűleg melltartó vas merevítője, de egy tized milliméter sem látszik ki belőle de nagyon súrlódik.
2011. máj. 21. 09:16
1 2
 1/16 Silber ***** válasza:
100%
Hát az szerelős munka. Igen csúnya hangja lesz, ha benthagyod. Nem írtad hogy elöl- vagy felültöltős, milyen a típusa (ha a régi Hajdú "ugrálós" típus, annak kínkeserves leszedni a dobtartályát). Ehhez mindenképp szét kell bontani a gépet, ha nem tudod kivenni. Érdemes azt bejátszani, hogy (ha elöltöltős) akkor a gumit rögzítő drótot leveszitek (imbuszkulcs vagy csavarhúzóval lehet kicsavarni általában), és benyúltok a dob és a ház közé a kezetekkel. Elemlámpával lehet világítani közben a dobon belülről, hátha láttok valamit. Sok sikert.
2011. máj. 21. 09:24
 2/16 Silber ***** válasza:
100%
Ja, és ezen kívül ha így akarsz továbbmosni vele, akkor a végén beleakadhat a fűtőszálba, amit ha kiszakít (vagy leszakítja a tartóját) húszezres nagyságrendű csere lehet a dobtartály pótlása miatt.
2011. máj. 21. 09:25
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszi, előltöltős Fagor Innovation 3F-109. Kb 32-3 éves gép.
2011. máj. 21. 09:27
 4/16 A kérdező kommentje:
Arra a csavarokra gondolsz amit ahogy kinyitom az ajtaját ott van, ahol bepattan az ajtó zárja???Ott a nyílás alatt és felett van 1-1 imbuszkulcsos csavar, de akkor könnyen vissza tudom tenni azt a gumit???
2011. máj. 21. 09:30
 5/16 anonim ***** válasza:
Nézd meg a használatiját, mert lehet, hogy van benne rá megoldás. Én a múlt hónapban olvastam az enyém használatijában, hogy a dobon miket hogy kell elhúzgálni, hogy az esetleg dob mögé került tárgyakat kiszedhessük (az enyém felültöltős Whirlpool)
2011. máj. 21. 09:38
 6/16 Silber ***** válasza:

"Arra a csavarokra gondolsz amit ahogy kinyitom az ajtaját ott van, ahol bepattan az ajtó zárja???"

Ahhoz hozzá ne nyúlj, mert az azok ajtókapcsoló tartójának a csavarjai. Ha ügyes vagy és megsérted a vezetékeit, el sem fog indulni a géped (mert nem érzi, hogy be lenne csukva az ajtó). A gumi redői alatt van egy karika alakú drót. Végigtapogatva a szélét lehet érezni, hol van a kapocs.

2011. máj. 21. 09:41
 7/16 A kérdező kommentje:
Azt a rugós drótot látom akkor szétnézek az körül
2011. máj. 21. 09:44
 8/16 A kérdező kommentje:
Nekünk annak a drótnak a 2 vége meg van hajlítva és ugyanabból az anyagból egy szoros rúgó van rápattintva az tarja össze, csavar nincs
2011. máj. 21. 09:46
 9/16 anonim válasza:

Üdv!

Nálunk is ugyan ez volt a probléma 1.5-2 hónapja.

Elöltöltős LG mosógépnél. Egy vas melltartó merevítő volt a ludas. Én is leszedtem elölről azt a fémkarikát (nálam is rugós) majd a gumit is és megpróbáltam benyúlni, de ez csak egy darabig lehetséges. Szóval ez csak akkor hatásos ha elől akadt meg. De mikor ilyen "szétszedett" állapotban volt egy kicsit elkezdtem mozgatni-forgatni a dobot és láss csodát: Az egyik lyukon kibújt a vége és ki tudtam húzni. Úgyhogy szerintem neked is valami hasonlóképpen kéne eljárnod. Még egy tipp: Mikor leszeded a karikát, akkor ne nagyon húzd szét, mert nagyon kitágul és nem fog tartani.

Sok szerencsét!

2011. máj. 21. 10:05
 10/16 A kérdező kommentje:
Ez nem jött össze, mert a gumi alatt a dob szélén végig fehér műanyag borítás van.
2011. máj. 21. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!