Mosógép dobja mögül hogy lehet kiszedni valamit? SOS
Hát az szerelős munka. Igen csúnya hangja lesz, ha benthagyod. Nem írtad hogy elöl- vagy felültöltős, milyen a típusa (ha a régi Hajdú "ugrálós" típus, annak kínkeserves leszedni a dobtartályát). Ehhez mindenképp szét kell bontani a gépet, ha nem tudod kivenni. Érdemes azt bejátszani, hogy (ha elöltöltős) akkor a gumit rögzítő drótot leveszitek (imbuszkulcs vagy csavarhúzóval lehet kicsavarni általában), és benyúltok a dob és a ház közé a kezetekkel. Elemlámpával lehet világítani közben a dobon belülről, hátha láttok valamit. Sok sikert.
2011. máj. 21. 09:24
Ja, és ezen kívül ha így akarsz továbbmosni vele, akkor a végén beleakadhat a fűtőszálba, amit ha kiszakít (vagy leszakítja a tartóját) húszezres nagyságrendű csere lehet a dobtartály pótlása miatt.
2011. máj. 21. 09:25
3/16 A kérdező kommentje:
Köszi, előltöltős Fagor Innovation 3F-109. Kb 32-3 éves gép.
4/16 A kérdező kommentje:
Arra a csavarokra gondolsz amit ahogy kinyitom az ajtaját ott van, ahol bepattan az ajtó zárja???Ott a nyílás alatt és felett van 1-1 imbuszkulcsos csavar, de akkor könnyen vissza tudom tenni azt a gumit???
Nézd meg a használatiját, mert lehet, hogy van benne rá megoldás. Én a múlt hónapban olvastam az enyém használatijában, hogy a dobon miket hogy kell elhúzgálni, hogy az esetleg dob mögé került tárgyakat kiszedhessük (az enyém felültöltős Whirlpool)
2011. máj. 21. 09:38
"Arra a csavarokra gondolsz amit ahogy kinyitom az ajtaját ott van, ahol bepattan az ajtó zárja???"
Ahhoz hozzá ne nyúlj, mert az azok ajtókapcsoló tartójának a csavarjai. Ha ügyes vagy és megsérted a vezetékeit, el sem fog indulni a géped (mert nem érzi, hogy be lenne csukva az ajtó). A gumi redői alatt van egy karika alakú drót. Végigtapogatva a szélét lehet érezni, hol van a kapocs.
2011. máj. 21. 09:41
7/16 A kérdező kommentje:
Azt a rugós drótot látom akkor szétnézek az körül
8/16 A kérdező kommentje:
Nekünk annak a drótnak a 2 vége meg van hajlítva és ugyanabból az anyagból egy szoros rúgó van rápattintva az tarja össze, csavar nincs
9/16 anonim válasza:
Üdv!
Nálunk is ugyan ez volt a probléma 1.5-2 hónapja.
Elöltöltős LG mosógépnél. Egy vas melltartó merevítő volt a ludas. Én is leszedtem elölről azt a fémkarikát (nálam is rugós) majd a gumit is és megpróbáltam benyúlni, de ez csak egy darabig lehetséges. Szóval ez csak akkor hatásos ha elől akadt meg. De mikor ilyen "szétszedett" állapotban volt egy kicsit elkezdtem mozgatni-forgatni a dobot és láss csodát: Az egyik lyukon kibújt a vége és ki tudtam húzni. Úgyhogy szerintem neked is valami hasonlóképpen kéne eljárnod. Még egy tipp: Mikor leszeded a karikát, akkor ne nagyon húzd szét, mert nagyon kitágul és nem fog tartani.
Sok szerencsét!
2011. máj. 21. 10:05
10/16 A kérdező kommentje:
Ez nem jött össze, mert a gumi alatt a dob szélén végig fehér műanyag borítás van.
Kapcsolódó kérdések: